Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Συστάσεις για τα κομμένα κλαδιά

Ακούστε το άρθρο

Για ακόμα μία χρονιά παρατηρείται έντονα το φαινόμενο, συμπολίτες μας να έχουν καθαρίσει τους κήπους ή να έχουν κλαδέψει τα δέντρα τους και να εναποθέτουν χόρτα και κλαδιά σε κοινόχρηστους χώρους, πεζοδρόμια ή δίπλα από κάδους απορριμμάτων.

Για την αποφυγή επιβολής των προστίμων που προβλέπονται από τον Κανονισμό Καθαριότητας για ανάλογες περιπτώσεις, υπενθυμίζουμε ότι βάσει του Άρθρο 9:

«Τα απορρίμματα αυτά δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε αλλά παραλαμβάνονται από τον Δήμο Ήλιδας κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας των υπευθύνων με την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Στην περίπτωση αυτή οι εκάστοτε υπεύθυνοι υποχρεούνται:

Α. Να μην εκθέτουν τα ογκώδη απορρίμματα οποτεδήποτε παρά μόνον την ημέρα και λίγο πριν την ώρα που τους ανακοινώθηκε ότι θα περάσει το ειδικό απορριμματοφόρο, και να τα τοποθετηθούν, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών ή οχημάτων και να είναι ευχερής η αποκομιδή τους. Το σημείο τοποθέτησής τους θα βρίσκεται στο πεζοδρόμιο μπροστά από την ιδιοκτησία τους (ή για περίπτωση πεζόδρομου στο όριο της οικοδομικής τους γραμμής), ή στον πλησιέστερο κάδο απορριμμάτων.

Β. Απαγορεύεται η απόρριψη, εναπόθεση ή εγκατάλειψη αντικειμένων σε δημόσιους χώρους, εκτός των χώρων εκείνων που καθορίζονται από την αρμόδια αρχή».

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι βάσει του ισχύοντος από το 2013 Κανονισμού Καθαριότητας, η αποκομιδή πραγματοποιείται μέσα σε 5 – 10 ημέρες από την ημέρα που θα ειδοποιηθεί η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου.

Βασική προϋπόθεση της αποκομιδής αυτής ορίζεται ότι το βάρος των συγκεκριμένων απορριμμάτων κάθε ιδιοκτησίας ανά εβδομάδα να μην είναι μεγαλύτερος από 50 – 70 κιλά και –ειδικότερα– για τα κλαδιά και τα φύλλα, ο όγκος τους να καταλαμβάνει χώρο μέχρι το ήμισυ της χωρητικότητας της καρότσας ανοιχτού ημιφορτηγού.

Σε περίπτωση που οι δημότες δεν συμμορφώνονται με τις διατάξεις του ισχύοντα κανονισμού, τότε τα πρόστιμα φτάνουν έως και τα 200 ευρώ.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ήλιδας, προκειμένου να απευθύνονται οι πολίτες που ετοιμάζονται να καθαρίσουν κήπους ή να κλαδέψουν δέντρα είναι το:2622022554.

Όλη η επικαιρότητα