Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Συστράτευση για τον παραλιακό δρόμο

Ακούστε το άρθρο

Κοινή πορεία συμφώνησαν να ακολουθήσουν ο δήμος Ήλιδας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με στόχο να δρομολογηθεί η αναβάθμιση του παραλιακού δρόμου από το Παλαιοχώρι ως τα Δουνέικα.

Το προσεχές χρονικό διάστημα ο δήμος και η Περιφέρεια θα υπογράψουν προγραμματική σύμβαση  και στη συνέχεια θα δημοπρατήσουν την επικαιροποίηση της μελέτης, ώστε να είναι έτοιμη στο τέλος του 2017 και ύστερα να ξεκινήσει η προσπάθεια εύρεσης χρηματοδότησης.

Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, η σύσκεψη ήταν συνέχει αυτής που είχε γίνει στον δήμο Ήλιδας προ ημερών και χθες εξειδικεύθηκε η χθεσινή συζήτηση για την πορεία του έργου.

«Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουμε έτοιμη τη μελέτη, προκειμένου αμέσως μετά να αναζητήσουμε τη χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο αυτό θα έρθει να προστεθεί στο ήδη εξαγγελθέν, του δρόμου από τη Γλύφα έως το Παλαιοχώρι, στα όρια του δήμου Πηνειού, έργο τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας για τον τουρισμό και όχι μόνο στο Νομό Ηλείας. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε και την προετοιμασία κατά τις προθέσεις μας για τη συνέχεια του παραλιακού δρόμου στα όρια του δήμου Πύργου (Δουνέικα – Αλφειός)», δήλωσε ο κ. Γεωργιόπουλος.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ήλιδας, Χρ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε ότι αναλύθηκαν οι λεπτομέρεις προκειμένου να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για να ωριμάσει η μελέτη και να επικαιροποιηθεί.

«Το θέμα το οποίο μας απασχόλησε ήταν αποκλειστικά η επικαιροποίηση της μελέτης του παραλιακού δρόμου από το Παλαιοχώρι  έως τον Άγιο Αθανάσιο και από το Παλούκι έως τον Άγιο Ηλία, δηλαδή του παραλιακού δρόμου. Συζητήσαμε και με τον κ. Καλογερόπουλο τις λεπτομέρειες έτσι ώστε να ξεκινήσουμε με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του δήμου Ήλιδας και της Περιφέρειας, για να αναλάβει η Περιφέρεια να ωριμάσει τη μελέτη που υπάρχει στο δήμο και πρέπει να επικαιροποιηθεί και  ύστερα να γίνουν και κάποιες άλλες μελέτες οι οποίες δεν είχαν γίνει όταν είχε ανατεθεί τότε,  για να προλάβουμε τις διαδικασίες και να δημοπρατηθεί από το ΕΣΠΑ. Μεμονωμένα κομμάτια του έργου αυτού από μόνα τους  δεν μπορούν να δώσουν την ανάπτυξη σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Έχουμε ήδη ένα κομμάτι παραλιακού δρόμου. Γίνεται το κομμάτι του δήμου Πηνειού το οποίο δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να έρχεται να ενώσει τον Εθνικό Δρόμο με τα ξενοδοχεία και τη θάλασσα. Εάν δεν τελειώσουν κι αυτά τα κομμάτια δεν μπορεί  να υπάρξει συνέχεια του έργου και δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη μίας περιοχή όταν έχουμε τμήματα τα οποία δεν επιτρέπουν να συνδεθούν οι παραλίες με το Εθνικό δίκτυο», ανέλυσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ηλείας, Μιχάλης Καλογερόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα