Ηλεία

Δήμος Ήλιδας: Ξεκίνησε το πρόγραμμα κολύμβησης για μαθητές Δημοτικών Σχολείων στο Κολυμβητήριο Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Στο Κολυμβητήριο της Αμαλιάδας υλοποιείται, για ακόμα μια χρονιά, το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Ηλείας. Ο  Δήμος Ήλιδας ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του Υπουργείου Παιδείας και προσέφερε το Δημοτικό Κολυμβητήριο για τις ανάγκες του προγράμματος. Για την ορθή λειτουργία της δομής, προηγήθηκαν βελτιωτικές παρεμβάσεις – καθώς ο Δήμος ήδη έχει προχωρήσει σε πλήθος εργασιών τόσο στο ηλιακό πεδίο όσο και τις εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου – με στόχο να μη δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα για την ασφάλεια των παιδιών.

Σκοπός της διδασκαλίας της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας/επάρκειας στοχεύοντας στην αποφυγή του πνιγμού, την εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο, την απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, την ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Γ. Λυμπέρης : «Το Κολυμβητήριο Αμαλιάδας δεν θα κλείσει ξανά»

Χθες το χώρο του Κολυμβητηρίου, όπου δεκάδες μαθητές σχολείων του νομού, μάθαιναν τα βασικά της κολύμβησης, από τους έμπειρους γυμναστές τους, επισκέφτηκαν, ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Γιάννης Λυμπέρης με τον Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο ΗΛΕΙΟΣ» Ευγένιο Αστερή.

Ο κ Λυμπέρης, συνομίλησε με τους εκπαιδευτές κολύμβησης και τα παιδιά που χρησιμοποιούσαν την πισίνα, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε από τον κ Αστερή, για την πορεία των εργασιών, επισκευής των ζημιών που είχε υποστεί η δομή, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στις δηλώσεις του ο κ Λυμπέρης, επεσήμανε πως βασικός στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής, είναι το κολυμβητήριο να μην κλείσει ξανά και να «μπουν όροι και κανόνες για την ορθή λειτουργία του».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Αστερής, επισημαίνοντας : «Είμαστε στην ευχάριστη θέση, εδώ και μια εβδομάδα, να φιλοξενούμε τους μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας. Είναι μια σημαντική προσπάθεια που γίνεται με στόχο τα παιδιά να μάθουν κολύμβηση. Ο αριθμός των μαθητών αναμένεται να αυξηθεί, αφού υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τη μετακίνηση των μαθητών στην Αμαλιάδας και εμείς ως ΗΛΕΙΟΣ θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες τους».

Αναφορικά με τη λειτουργία της δομής ο κ Αστερής τόνισε : «το κολυμβητήριο λειτουργεί κανονικά και τον τελευταίο μήνα η θερμοκρασία της πισίνας είναι σταθερή. Επίσης έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες στο ηλιακό πεδίο και προχωράμε με τους ενναλάκτες ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για την προμήθεια μιας αντλίας θερμότητας που θα αντικαταστήσει αυτή που έχει καταστραφεί. Να ανακοινώσω τέλος πως οι εγγραφές στον ΗΛΕΙΟ συνεχίζονται και σήμερα έχουμε φτάσεις τα 40 μέλη που χρησιμοποιούν την δομή του κολυμβητηρίου».

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του «ΗΛΕΙΟΥ» ανακοίνωσε πως μέχρι και σήμερα «δεν έχει γίνει απολύτως καμία κίνηση από τα σωματεία που χρησιμοποιούσαν το κολυμβητήριο να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους».

Όλη η επικαιρότητα