Χωρίς κατηγορία

Δήμος Μεσσήνης: Αφίσα από παιδιά νηπιαγωγείου υπέρ της ευαισθητοποίησης για το νερό

Μαθήτριες και μαθητές τριών Νηπιαγωγείων και συγκεκριμένα του 2ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης, του 4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης και του  Νηπιαγωγείου Μελιγαλά, στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής τους στο Etwinning project «Φίλοι με τη Φύση»  διοργάνωσαν σχολικές δράσεις με αφορμή τον συγκεκριμένο στόχο
Ακούστε το άρθρο

Η διαχείριση των υδάτινων πόρων αποτελεί «το κλειδί για ένα βιώσιμο μέλλον», σύμφωνα με το στόχο 14 (Ζωή στο Νερό), ενός εκ των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. 

Μαθήτριες και μαθητές τριών Νηπιαγωγείων και συγκεκριμένα του 2ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης, του 4ου Νηπιαγωγείου Μεσσήνης και του  Νηπιαγωγείου Μελιγαλά, στο πλαίσιο της κοινής συμμετοχής τους στο Etwinning project «Φίλοι με τη Φύση»  διοργάνωσαν σχολικές δράσεις με αφορμή τον συγκεκριμένο στόχο.

Μία από τις δράσεις ήταν η δημιουργία μίας συνεργατικής αφίσας ευαισθητοποίησης για την ανάγκη προστασίας των υδάτινων πόρων. Τα παιδιά συνεργάστηκαν με τους συμμαθητές τους, ζωγράφισαν και έγραψαν μηνύματα για το νερό, με τα οποία δημιουργήθηκε μία κοινή σύνθεση, αφίσα ευαισθητοποίησης, απευθυνόμενη στους συμμαθητές τους, τους μαθητές των άλλων σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (30 σχολεία από διαφορετικές χώρες), τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς τους, αλλά και την ευρύτερη κοινότητα.

Τα παιδιά ζωγράφισαν σταγόνες νερού, δίνοντας σε άλλες χαρακτηριστικά προσώπου με χαρούμενη έκφραση, σε άλλες τόνισαν την αναγκαιότητα του νερού για τους ανθρώπους, τα ζώα και τα φυτά και γενικότερα τη χρησιμότητα του νερού για τον άνθρωπο και τη φύση, περνώντας το μήνυμα ότι «το νερό είναι ζωή» και όσο θα υπάρχει νερό θα υπάρχει και ζωή.

Όλη η επικαιρότητα