Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Λύση στην υδροδότητη τουριστικών περιοχών

Μεγάλο έργο για Λυγιά, Γλύφα, Αρκούδι
Ακούστε το άρθρο

Οριστική λύση στο μείζον θέμα υδροδότησης της Λυγιάς, της Γλύφας και του Αρκουδίου με άφθονο και ποιοτικό νερό ανακοίνωσε ότι θα δοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος.

Συγκεκριμένα αγωγός με αφετηρία τον υδατόπυργο Βαρθολομιού θα διέρχεται από τον αγροτικό δρόμο που καταλήγει στη Λυγιά και από εκεί θα υδροδοτεί τους κατοίκους των προαναφερόμενων κοινοτήτων με άφθονο και ποιοτικό νερό. Η ανάθεση της σχετικής μελέτης του έργου θα γίνει σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπως τόνισε ο κ. Ανδρέας Μαρίνος στη συνάντησή του με την Ένωση Ξενοδόχων Δ. Ηλείας.

Ειδικότερα, ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος είχε εποικοδομητική συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτικής Ηλείας κ. Αντώνη Μαυρόπουλο και τα μέλη του ΔΣ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημά της Ένωσης  προς τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, Τουρισμού & Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Άγγελο Μπράτη, ο οποίος το μετέφερε στο Δήμαρχο και φυσικά έγινε άμεσα αποδεκτό.

 Στη συνάντηση, που διεξήχθη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  σε άριστο κλίμα, τα μέλη της Ένωσης έθεσαν σειρά αιτημάτων ενόψει της νέας θερινής περιόδου 2022, κάποια από τα οποία ήδη έχουν επιλυθεί ή επιλύει η Δημοτική Αρχή η οποία στηρίζει έμπρακτα την Τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, που αποτελεί ισχυρό κομμάτι της τοπικής οικονομίας.

Μετά την δίωρη συνάντηση ο κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη χαρά συνάντησα  τον μαχητικό πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Δυτ. Ηλείας.

Είχαμε μια γόνιμη συζήτηση, εξετάσαμε τα αιτήματά τους, πολλά από τα οποία δρομολογούνται για επίλυση, τους ενημέρωσα για μεγάλα έργα που γίνονται στο Δήμο ή είναι σε εξέλιξη όπως το θέμα της υδροδότησης και συμβάλλουν  στην τουριστική ανάπτυξη, ανταλλάξαμε απόψεις που αφορούν στον τοπικό τουρισμό και ελπίζουμε ότι, αν και βρισκόμαστε στο τέλος της πανδημίας αλλά και εν μέσω πολέμου στην Ουκρανία, ο τουριστικός δείκτης στην περιοχή θα βρίσκεται σε υψηλό σημείο.

Υπενθυμίζω ότι η Δημοτική Αρχή βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό των ξενοδόχων και ο κλάδος το αναγνωρίζει».

«Η επίλυση του θέματος της υδροδότησης που ταλαιπωρεί τη Λυγιά, τη Γλύφα και το Αρκούδι πάνω από 20 χρόνια, είναι μεγάλο έργο και συγχαίρω τον Δήμαρχο που πήρε την σχετική πρωτοβουλία» τόνισε ο Αντιδήμαρχος κ. Άγγελος Μπράτης. 

Παρόντες στη συνάντηση ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας κ. Νίκος Μαφρέδας (απουσίαζε δικαιολογημένα ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Καραμπίνης) και ο πρόεδρος της Κοινότητας Λυγιάς κ. Γιώργος Τσεκούρας. 

Όλη η επικαιρότητα