Categories: Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Με λαμπρότητα οι επετειακές εκδηλώσεις για το 1821

Share

Στον Δήμο Πηνειού και στις Δημοτικές Ενότητες Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού, η μαθητιώσα νεολαία βρέθηκε στο επίκεντρο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 201ης Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

«Τα παιδιά μας, το αύριο του τόπου μας, έχουν λάβει από τους εκπαιδευτικούς τους και τους γονείς τους το μήνυμα της σημερινής Επετείου και γίνονται συνεχιστές των αγώνων για Ελευθερία και οικοδόμησης ενός λαμπρού μέλλοντος», δήλωσε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος παρέστη στις εκδηλώσεις της Γαστούνης και του Βαρθολομιού. Στο Τραγανό ο Δήμος εκπροσωπήθηκε από τους αντιδημάρχους κ.κ. Ν. Γεωργόπουλο και Γ. Καραμπίνη.

«Η Γαστούνη στο πρόσωπο του οπλαρχηγού Γεωργίου Σισίνη τιμά όλους τους ήρωες του 1821», δήλωσε η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου. Στην έδρα του Δήμου,  το παρών στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο πρόεδρος του ΝΠ κ. Δ. Βασιλόπουλος έδωσαν και μέλη του Ιππικού Ομίλου του Δήμου με τα υπέροχα άλογά τους.

Των μαθητικών παρελάσεων στις σημαιοστολισμένες δημοτικές ενότητες, προηγήθηκε Δοξολογία στους Ιερούς Ναούς, επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία Ηρώων και καταθέσεις στεφάνων από τον Δήμαρχο Πηνειού, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας κ. Νίκο Κλάδη, αντιδημάρχους, τους προέδρους ΤΚ και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικών κομμάτων και Συλλόγων.

Την παραμονή της Επετείου πραγματοποιήθηκε στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γαστούνης εκδήλωση με θέμα «Γαστούνη από την Άλωση στην Επανάσταση» με ομιλητή τον ιστορικό κ. Ειρηναίο Σταματόπουλο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο πρόεδρος του ΔΣ Αμαλιάδας κ. Αθ. Θεοδόσης, κληρικοί εκπρόσωποι της ΙΜ Ηλείας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι ΤΚ κ.α.