Categories: Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού-Μαρίνος: Άπλετο φως σε 6 μήνες!

Share

Ένα σημαντικό έργο, αποτέλεσμα  προσωπικού αγώνα και  επιμονής του Δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου, ξεκινά για τον Δήμο Πηνειού αφού χθες συμβασιοποιήθηκε.  Πρόκειται για την  ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και Κοινότητες οι οποίες μέχρι το Πάσχα του 2022 θα διαθέτουν άπλετο φως στους κοινόχρηστους χώρους.

Σημαντικό έργο

Πρόκειται πράγματι για ένα λαμπρό έργο, με πολλαπλά οφέλη αφού μεταξύ άλλων: 1/ θα υπάρχει εξοικονόμηση ενέργειας 70%, 2/ το  φωτιστικό αποτέλεσμα θα είναι άριστο για όλη την επικράτεια του Δήμου,  3/θα γίνεται ηλεκτρονική παρακολούθηση και η αντικατάσταση  προβληματικού φωτιστικού θα γίνεται σε 72 ώρες 4/ κάθε τρεις μήνες ο Δήμος θα ελέγχει το έργο και 5/ η ανάδοχος εταιρεία θα συνεργάζεται με ηλεκτρολόγους δημότες Πηνειού με ότι αυτό σημαίνει για την τοπική οικονομία.

Η υπογραφή σύμβασης του Δήμου Πηνειού με την ανάδοχο εταιρεία έγινε παρουσία Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και προέδρων ΤΚ, το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στην Γαστούνη, όπου τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

All-focus

Μαρίνος; «Λαμπρή ημέρα»

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι λαμπρή η σημερινή μέρα για το Δήμο Πηνειού, αφού υπογράφεται η σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού του Δήμου μας με την ανάδοχο εταιρεία “” η οποία είμαι βέβαιος θα δικαιώσει τις προσδοκίες μας.

Μέχρι το Πάσχα του 2022 σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους θα υπάρχει άπλετο φως. Ο Δήμος Πηνειού με τον «έξυπνο» ηλεκτροφωτισμό, επένδυση περίπου 4,5 εκατ. ευρώ, εξασφαλίζει την άριστη λειτουργία του συνόλου του δικτύου του δημοτικού φωτισμού, την ελαχιστοποίηση του κόστους συντήρησης , την εξοικονόμηση ενέργειας και την τόνωση της τοπικής οικονομίας».

«Δήμος φωτεινός και καθαρός»

Επιπλέον ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας, απόφαση που τον δικαίωσε ηθικά:

«Η επωφελής απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που μας δικαίωσε πανηγυρικά κάνει τον Δήμο μας πρωταθλητή  στα θέματα της  ποιότητας  ζωής των δημοτών μας. Επιδίωξή μας είναι και παραμένει να έχουμε Δήμο καθαρό, φωτεινό και κοινωνικά ωφέλιμο. Δουλεύουμε όλοι νυχθημερόν προς αυτή την κατεύθυνση και έχουμε πετύχει την αναγνώριση της κοινωνίας. Τέλος καλούμε την στείρα  αντιπολίτευση του Δήμου μας να συνέλθει και την ρωτάμε: εμείς σας θέλουμε στο φως, εσείς γιατί επιλέγετε το σκοτάδι;  »

All-focus
All-focus

«Σωστή απόφαση»

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της αναδόχου εταιρείας κ. Διονύσιος Αλυσανδράτος, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι απόλυτα σίγουρο ότι έχετε λάβει την σωστή απόφαση στην εποχή της κλιματικής αλλαγής, δεδομένου ότι από οπουδήποτε εξοικονομούμε ενέργεια είναι προς όφελος του τόπου. Το φωτιστικό αποτέλεσμα, που θα παρακολουθείται ηλεκτρονικά,  θα είναι σημαντικό και θα αφορά όλη την επικράτεια του Δήμου Πηνειού. Θα σας ακολουθήσουν και άλλοι Δήμοι της Ηλείας. Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε αυτή την επένδυση η οποία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα του 2022»

Τέλος ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος , λίγο πριν την υπογραφή της σύμβασης, ευχαρίστησε την πλειοψηφία του ΔΣ που ψήφισε την πρότασή του για τον οδοφωτισμό, τις προϊστάμενες των Τεχνικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και τους συνεργάτες τους, τους εργαζόμενους στο Δήμο, όλους τους συνεργάτες του , την Νομική Σύμβουλο κ. Αλεξίου Ντορέτα  και τέλος συνεχάρη τα μέλη του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενός εκ των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας  που ομόφωνα δικαίωσε τον Δήμο Πηνειού και άναψε «το πράσινο φως» για την υπογραφή της σύμβασης.