Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Άγνωστοι διέρρηξαν το δημαρχείο Γαστούνης

Ιδιωτική εταιρεία φύλαξης αναζητά ο δήμος

Η παραβατικότητα στη Γαστούνη έχει κτυπήσει «κόκκινο» και οι διαρρήξεις αποτελούν  δυστυχώς καθημερινότητα με τους Γαστουναίους να είναι δικαιολογημένα φοβισμένοι αλλά και εξοργισμένοι με την κατάσταση που επικρατεί.

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος με δηλώσεις του εξέφρασε την αγανάκτησή  του για την ανεπάρκεια του ΑΤ Πηνειού ενώ αποκάλυψε ότι ο δήμος θα αναζητήσει ιδιωτική εταιρεία φύλαξης.

Χθες έγινε στόχος διαρρηκτών το κτίριο Σισίνη όπου στεγάζεται το Δημαρχείο Πηνειού.

Από την αυλή

Οι άγνωστοι δράστες, τουλάχιστον δύο, τις πρώτες πρωϊνές ώρες πήδηξαν το φράκτη που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κτιρίου Σισίνη. Στη συνέχεια διέρρηξαν την πόρτα της αποθήκης χωρίς όμως από εκεί να αφαιρέσουν κάτι. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν το μεταλλικό καπάκι από φρεάτιο για να σπάσουν την πόρτα αλλά δεν τα κατάφεραν. Έτσι χρησιμοποίησαν ένα ξύλινο δοκάρι και ένα πυροσβεστήρα με τα οποία διέρρηξαν τελικά την πόρτα.

Αφού μπούκαραν στο ισόγειο διέρρηξαν την πόρτα που βρίσκεται η ταμειακή υπηρεσία. Εκεί αναστάτωσαν το χώρο, πετώντας φακέλους στο πάτωμα, ανοίγοντας συρτάρια, πέταξαν εικόνες που είχε υπάλληλος στο γραφείο του και τελικά σε κάποιο συρτάρι γραφείου βρήκαν και αφαίρεσαν μικρό χρηματικό ποσό. Οι υπάλληλοι χθες, σύμφωνα με πληροφορίες έκαναν έλεγχο για το αν οι δράστες είχαν πάρει και φακέλους.

Η αστυνομία αναζητά οπτικό υλικό από παρακείμενα καταστήματα που ενδεχομένως να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη των αδίστακτων διαρρηκτών.

Μαρίνος: «Η ανεπάρκεια του ΑΤ»

Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Δυστυχώς η ανεπάρκεια του Α.Τ Πηνειού στη Γαστούνη είναι  ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Νωρίς το πρωί και μόλις έγινε αντιληπτή η διάρρηξη, στη προσπάθεια επικοινωνίας μας με το Α.Τ,  δεν απαντούσε κανένας!  Άμεσα ξεκινούμε ενέργειες για αναζήτηση ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης από το Δήμο Πηνειού. Είναι χρέος μας η προστασία της Δημοτικής περιουσίας, που είναι περιουσία των δημοτών και η ασφάλεια των συνδημοτών μας. “Η πόλις εάλω”»

Στο μεταξύ χθες ο δήμαρχος όρισε άμισθος σύμβουλος σε θέματα ασφάλειας του Δήμου Πηνειού τον κ. Τάσο Σταματάτο.

Όλη η επικαιρότητα