Ηλεία

Δήμος Πηνειού και Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Ο Κάμπος μένει σπίτι

Ακούστε το άρθρο

Γιάννης Λέντζας: «Με τηλεδιάσκεψη τα δημοτικά συμβούλια»

Ανδρέας Μαρίνος: «Αυξημένο το αίσθημα ευθύνης στο Δήμο Πηνειού»

Αίσθημα ατομικής ευθύνης επιδεικνύουν οι δημότες των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας Κυλλήνης ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες κατά της εξάπλωσης του ιού.

Πόλεις και χωριά του Κάμπου τόσο το περασμένο Σάββατο όσο και χθες Κυριακή ήταν έρημες πόλεις με τους κατοίκους να εφαρμόζουν στην μεγάλη πλειονότητά τους το «Μένουμε σπίτι».

Νέα Μανωλάδα, Βάρδα, Λεχαινά, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Βαρθολομιό, Τραγανό από το Σάββατο το πρωί όπως και χθες Κυριακή είχαν μηδενική έως ελάχιστη κίνηση. Σε αυτό συνέβαλε το κλείσιμο των δεκάδων καφέ που συγκέντρωναν κόσμο. Λειτουργούσαν μόνο ως «take away» με τις καρέκλες αναποδογυρισμένες. Παράλληλα πολλές καφετέριες παρέμειναν κλειστές και έτσι τα καθίσματά τους «εκμεταλλεύονταν»  για λίγο κάποιοι με την πλαστική κούπα- καφέ στο χέρι.

Μαρίνος: Αυξημένο αίσθημα ευθύνης

Ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε στην «Πατρίς»: «Στο δήμο μας υπάρχει αυξημένο αίσθημα ευθύνης. Τηρούμε το «Μένουμε σπίτι», και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες. Σύντομα ξεκινούν απολυμάνσεις σε όλους τους δημόσιους χώρους, είμαστε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας »

Λέντζας: Συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη

Ο δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης και γιατρός Γιάννης Λέντζας δήλωσε στην «Πατρίς»: «Στον Δήμο μας διαπιστώνω ότι έχει αρχίσει να λειτουργεί η ατομική ευθύνη. Οι δημότες παραμένουν σπίτι, η κίνηση στους δρόμους έχει μειωθεί στο ελάχιστο και αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία την κατάσταση.

Γίνονται απολυμάνσεις στους δημόσιους χώρους, είμαστε σε άμεση συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Δεν χρειάζεται πανικός.

Οι συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα γίνονται μέσω τηλεδιασκέψεων. Στις περιπτώσεις που η συνεδρίαση είναι επιβεβλημένη θα γίνεται κεκλεισμένων των θυρών».

Επίσης ο δήμαρχος  Ανδραβίδας Κυλλήνης αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας της Κυριακάτικης αγοράς Νέας Μανολάδας την  Κυριακή (χθες) και των λαϊκών αγορών στα Λεχαινά την Τετάρτη 18 Μαρτίου και στην Ανδραβίδα την Παρασκευή 20 Μαρτίου.

Χωρίς πιστούς

Οι ιεροί ναοί του Κάμπου ήταν ανοικτοί με τους ιερωμένους και του ιεροψάλτες στις θέσεις τους. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε αλλά με ελάχιστο κόσμο.

Οι εκκλησίες επίσης απολυμαίνονται και έξω από κάθε ιερό ναό υπάρχει «πιστοποιητικό απολυμάνσεις», Σήμερα συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και αναμένονται σχετικές αποφάσεις.

Όλη η επικαιρότητα