Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Κυρίαρχος ο Ανδρέας Μαρίνος – «Διαζύγιο» με Πάνο Θεοδωρακόπουλο

-Ο Σπύρος Βασιλείου αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών
-Η Σοφία Μαρινοπούλου αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού
-Δεν υπάρχει θέση αναπληρωτή δημάρχου

Ενισχυμένος φαίνεται να εξέρχεται ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος μετά το οριστικό διαζύγιο με τον επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή» και μέχρι χθες αντιδήμαρχο και αναπληρωτή δήμαρχο Πάνο Θεοδωρακόπουλο. Ο δήμαρχος συνεχίζει το έργο του με δυνατό σχήμα έχοντας πάντα ως προτεραιότητά του το συμφέρον των συνδημοτών του.

Ο Ανδρέας Μαρίνος σύμφωνα με πληροφορίες, τους τελευταίους μήνες είχε γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών από αντιδημάρχους του και όχι μόνο, για έλλειμμα επικοινωνίας και συνεργασίας με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Πάνο Θεοδωρακόπουλο.

Οι 4 υπέβαλαν παραίτηση

Ο δήμαρχος στο βωμό της απρόσκοπτης λειτουργίας του δήμου «θυσίασε» την διαπροσωπική του σχέση με τον αυτοδιοικητικό του συνεργάτη και έλαβε δραστικές αποφάσεις για το συμφέρον των δημοτών. Ο Ανδρέας Μαρίνος κάλεσε χθες με επιστολή του όλους τους αντιδημάρχους να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους. Πράγματι τέσσερις από τους αντιδημάρχους οι κκ. Γ. Παναγούλης, Γ. Κολοκατίνης, Σπ. Βασιλείου και Ν. Μαφρέδας εμφανίσθηκαν και υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους. Δεν εμφανίστηκε ο Πάνος Θεοδωρακόπουλος ο οποίος δεν υπέβαλε παραίτηση και απέστειλε επιστολή.

Ανάκληση ορισμού

Ο Ανδρέας Μαρίνος αποφάσισε τελικά να διατηρήσει  τους τέσσερις αντιδημάρχους  που υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους  ενώ ανακάλεσε τον ορισμό του Πάνου Θεοδωρακόπουλου από τη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών καθώς και από τη θέση του αναπληρωτή δημάρχου, θέση που τελικά καταργήθηκε.

Νέα αντιδήμαρχος

Ο Σπύρος Βασιλείου, από αντιδήμαρχος Παιδείας, Τουρισμού και Αθλητισμού,  αναλαμβάνει αντιδήμαρχος  Τεχνικών Υπηρεσιών  και  υπεύθυνος επί θεμάτων Αθλητισμού. Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τουρισμού αναλαμβάνει η κ. Σοφία Μαρινοπούλου, πρόσωπο με πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία.

Η επιστολή Μαρίνου

Αιφνιδιάστηκαν οι αντιδήμαρχοι όταν χθες το πρωί ανοίγοντας τα  email τους διάβασαν  την επιστολή που τους έστειλε ο δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος.

Η επιστολή ανέφερε τα εξής: «Αγαπητέ μου Αντιδήμαρχε,

η  Οικουμένη ολόκληρη, η Πατρίδα και ο Δήμιος μας βιώνουν μια εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασία. Η πανδημία του κορονοϊού δημιουργεί καινούργιες συνθήκες που δυσχεραίνουν το έργο μας, το οποίο έχουμε υποχρέωση να διεκπεραιώσουμε απρόσκοπτα. Τα σημερινά δεδομένα αλλάζουν και τις δικές μας προτεραιότητες και βεβαίως επιβάλλουν την ανέφελη λειτουργία της Δημοτικής Αρχής. Η ορθή λοιπόν ιεράρχηση των ζητημάτων, αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωσή μας και συνάμα ηθικό καθήκον μας. Η οργάνωση της δράσης μας, δεν επιτρέπει σε καμιά περίπτωση ολιγωρία, αστοχίες, διενέξεις και ατελείς παρεμβάσεις στις αρμοδιότητες ενός εκάστου. Η μη παρέμβασή μου στα καθήκοντά σας, την οποία τήρησα με θρησκευτική ευλάβεια, δεν αποτελεί αδυναμία εποπτείας του έργου σας, αλλά υπήρξε συνειδητή δημοκρατική μου επιλογή. Ήρθε, όμως, η ώρα της αξιολόγησης και μετά ταύτα της επανεξέτασης των αρμοδιοτήτων σας, τις οποίες σας είχα αναθέσει με την ανάληψη των καθηκόντων μου, έτσι ώστε να προχωρήσουμε ενωμένοι και δυνατοί στην εκπλήρωση του σκοπού μας.

Σας συγχαίρω για τον αγώνα που δίνετε καθημερινά και που θα δώσουμε και σήμερα και αύριο και πάλι συντονισμένα και οργανωμένα, χωρίς εισχωρήσεις του ενός στο έργο του άλλου, και πάνω απ΄ όλα χωρίς διακρίσεις για τους συμπολίτες μας. Εδραία είναι η πεποίθησή μου ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας και θα βρισκόμαστε πάντα αγωνιζόμενοι μαζί με το λαό για τον λαό. Έτσι θα ξεπεράσουμε τη δυσχερή αυτή κατάσταση και με εξωστρέφεια θα στηρίξουμε τον συνδημότη μας που μας έχει ανάγκη, θα αναδείξουμε και πάλι τα ζητήματα της παραγωγικής τάξης, του εμπορικού κόσμου, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και γενικότερα της κοινωνίας μας. Προσηλωμένος σε αυτή την υποχρέωση, σας παρακαλώ σήμερα Πέμπτη 19/3/2020  έως τις 12 το μεσημέρι να υποβάλλετε την παραίτησή σας για να προχωρήσουμε στη δημιουργία νέου σχήματος, ευέλικτου και αποτελεσματικού, με σκοπό την περαιτέρω επιτυχία της Δημοτικής Αρχής, για να γράψουμε μια Νέα Εποχή για την κοινωνία των πολιτών του  δήμου μας. Ευγνώμων για το προσφερόμενο έργο σας.»

Επιστολή Πάνου Θεοδωρακόπουλου

Στην απαντητική του επιστολή ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών και αναπληρωτής δήμαρχος κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Πιστεύω πως δεν πρέπει αυτή τη στιγμή να κυριαρχήσουν οι έριδες μεταξύ Αντιδημάρχων για τις οποιεσδήποτε αρμοδιότητές του, γιατί έτσι δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα των δημοτών. Η συμπόρευση και η συμφωνία για την ανάδειξη Δημοτικής Αρχής έγινε υπό όρους και διαβουλεύσεις από τις οποίες πηγάζουν υποχρεώσεις και για τις δύο παρατάξεις και όχι μόνο, διότι υπήρξαν μεταξύ μας υποσχέσεις που παρουσιάστηκαν μέσω των ΜΜΕ ενώπιον των δημοτών. Υποσχέσεις που συνεχίζω να τηρώ. Η Νέα Εποχή θα συνεχίσει να στηρίζει τα συμφέροντα των δημοτών». Και ο κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος συνεχίζει:  «Σε ότι αφορά το θέμα της παραίτησης: για την συγκεκριμένη θέση του Αντιδημάρχου εξ όσων γνωρίζω δεν υπέβαλα καμία αίτηση ορισμού και ως εκ τούτου νομίζω πως δεν απαιτείται αίτηση παραίτησης».

Όλη η επικαιρότητα