Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Το «νερό νεράκι» και το πότισμα – Η αστείρευτη πηγή της Καθολικής

«Το νερό νεράκι»  κινδυνεύουν να πουν κάτοικοι του δήμου Πηνειού αφού κάποιοι συμπολίτες τους  επιμένουν να κάνουν  άσκοπη χρήση του νερού καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες σε κήπους και περιβόλια.

Οι υπάρχουσες γεωτρήσεις στο Δήμο Πηνειού, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Δήμου, δεν επαρκούν και κάνει έκκληση στους συνδημότες του για λογική χρήση του πολύτιμου υγρού.

Το νερό της Καθολικής

Την ίδια στιγμή πάντως δίπλα στην Παναγία Καθολική στη Γαστούνη υπάρχει μια βρύση που από την οποία τρέχει το νερό ασταμάτητα και με την ίδια ροή εδώ και 110 χρόνια.

«Περίπου το 1909 έγινε γεώτρηση δίπλα στην ιστορική εκκλησία και στα140- 150 μέτρα βρέθηκε νερό. Από τότε και μέχρι σήμερα το νερό κυλά ασταμάτητα, χειμώνα καλοκαίρι και μάλιστα με την ίδια ροή», μας λέει ο αντιδήμαρχος  κ. Δήμου Δημήτρης.

Προσοχή στο πότισμα

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που δημιουργείται με την άσκοπη χρήση νερού, δήλωσε: «Ειδικά φέτος είναι πάρα πολύ λίγο το νερό, ειδικά εδώ στο Δήμο Πηνειού. Η υδροδότηση γίνεται από γεωτρήσεις, οι οποίες δεν επαρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις του δημότη. Εμείς κάνουμε σε καθημερινή βάση προσπάθειες να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι ειδικά τώρα το καλοκαίρι πολλοί συμπολίτες μας καταναλώνουν αρκετό νερό ποτίζοντας κήπους και περιβόλια με αποτέλεσμα να μην επαρκεί το νερό για υδροδότηση. Για το λόγο αυτό κάνουμε έκκληση σε όλους τους δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δαπανούν νερό άσκοπα, γιατί το στερούν από όλους τους άλλους.Να είμαστε λοιπόν συγκρατημένοι για να μην πούμε το νερό νεράκι»

Όλη η επικαιρότητα