Στην τελική ευθεία ο βιολογικός Γαστούνης- Βαρθολομιού

-Ενημέρωση Δημάρχου και αντιδημάρχου από τον υπεύθυνο της εταιρείας -Τέλος Δεκέμβρη  η δοκιμαστική λειτουργία

Στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης-Βαρθολομιού, ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για τον Δήμο Πηνειού.

Την περασμένη Πέμπτη ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος  επισκέφθηκαν το Βιολογικό όπου η ανάδοχος εταιρεία έχει ξεκινήσει τις εργασίες και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τα έργα που γίνονται, από τον υπεύθυνο της εταιρείας κ. Γιώργο Σεργιόπουλο.

 Οι εγκαταστάσεις φυλάσσονται

Οι εγκαταστάσεις του βιολογικού είχαν λεηλατηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Άγνωστοι δράστες, είχαν ξηλώσει και είχαν αρπάξει κουφώματα, καλώδια, ηλεκτρολογικό εξοπλισμό προκαλώντας μεγάλες ζημιές.  Σήμερα η εικόνα έχει αλλάξει. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος «εταιρεία φύλαξης βρίσκεται στις εγκαταστάσεις όλο το 24ωρο, ενώ έχουν τοποθετηθεί κάμερες παρακολούθησης, συναγερμός και προβολείς για τις νυκτερινές ώρες». Ο Βιολογικός επίσης ηλεκτροδοτήθηκε ενώ θα διανοιχθεί νέα γεώτρηση για να υδροδοτείται.

Η ανάδοχος εταιρεία ξεκίνησε τις εργασίες για την λειτουργική ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης – Βαρθολομιού και προχωρά με ταχείς ρυθμούς όπως διαπίστωσαν ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος και ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Πάνος Θεοδωρακόπουλος.

Αναγκαίο έργο για την περιοχή

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο για τον δήμο αλλά και την  Π.Ε Ηλείας η οποία συνέβαλε τα μέγιστα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρίνος.

Με την προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού θα ολοκληρωθεί  ένα αναγκαίο για την περιοχή έργο, με το οποίο διασφαλίζεται η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και η ποιότητα του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού. « Με τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Γαστούνης – Βαρθολομιού τα επεξεργασμένα απόβλητα θα είναι εντός των προδιαγραφών για ασφαλή διάθεση», όπως είπε ο υπεύθυνος της εταιρείας κ. Συριόπουλος Γιώργος.

Από τη λειτουργική ολοκλήρωση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Γαστούνης – Βαρθολομιού και των εσωτερικών δικτύων θα ωφεληθεί το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου Πηνειού. Η ολοκλήρωση του έργου θα έχει άμεσα οφέλη στην περιβαλλοντική ασφαλή διαχείριση των λυμάτων του Δήμου και –κατά συνέπεια– την προστασία των υδάτινων αποδεκτών και του εδάφους.

Από τη λειτουργική ολοκλήρωση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Γαστούνης – Βαρθολομιού και των εσωτερικών δικτύων θα ωφεληθεί το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου Πηνειού. Η ολοκλήρωση του έργου θα έχει άμεσα οφέλη στην περιβαλλοντική ασφαλή διαχείριση των λυμάτων του Δήμου και –κατά συνέπεια– την προστασία των υδάτινων αποδεκτών και του εδάφους.

Α. Μαρίνος: «Έχουμε δρόμο ακόμη»

Ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Ένα μεγάλο έργο για το Δήμο Πηνειού βρίσκει το δρόμο του. Ένα βανδαλισμένο έργο βρίσκει τη σειρά του και πλέον φυλάσσεται και φροντίζεται από πιστοποιημένη υπηρεσία φύλαξης. Όσον αφορά τη γεώτρηση που χρειάζεται θα το δούμε αμέσως με τον αναπληρωτή δήμαρχο και αντιδήμαρχο κ. Πάνο Θεοδωρακόπουλο, ώστε να ανταποκριθούμε γρήγορα σε αυτή την ηθική υποχρέωση ώστε να προχωρήσει γρήγορα το έργο. Είναι πολύ ενθαρρυντικό εκείνο που είπε ο κ. Συριόπουλος ότι των Φώτων μπορεί να είναι έτοιμος να λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός και μόνον, γιατί μετά από αυτό για να λειτουργήσει χρειάζεται να έρθουν χρήματα και για να έρθουν χρήματα, χρειάζονται συνδέσεις, έργα. Να μη λέμε λοιπόν ότι τελειώνει το έργο. Το έργο τελειώνει όταν θα έχουμε τα απόβλητα εδώ στις εγκαταστάσεις, το έργο τελειώνει όταν το Βαρθολομιό θα μπορεί να στείλει τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό. Βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί παλεύουμε και παλεύουμε καθημερινά όλοι. Η ομάδα που σήμερα ασκεί τη διοίκηση του δήμου  την ασκεί με γνήσιο ενδιαφέρον για τους πολίτες του δήμου Πηνειού και με πολύ αγάπη μεταξύ της. Είμαι σίγουρος ότι έτσι θα ξεπερνάμε κάθε πρόβλημα »

Δοκιμαστική λειτουργία

Ο κ. Συριόπουλος Γιώργος, υπεύθυνος της εταιρείας που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου δήλωσε : «Το έργο ξεκίνησε πριν από δύο μήνες. Ξέρουμε όλοι ότι το έργο είχε βανδαλισθεί αλλά τώρα είναι πλήρως συρματοπλεγμένο, υπάρχει παροχή ρεύματος, το κτίριο διοίκησης έχει αποκατασταθεί και αναμένεται οι εργασίες να ολοκληρωθούν λίγο μετά τα Χριστούγεννα, οπότε θα ξεκινήσει και η δοκιμαστική λειτουργία και επιτέλους τα απόβλητα από Γαστούνη Βαρθολομιό να επεξεργάζονται και να μην πηγαίνουν χωρίς επεξεργασία στη θάλασσα. Ένα μικρό πρόβλημα που θα λυθεί σύντομα είναι ότι δεν υπάρχει παροχή νερού και πρέπει ο δήμος να βοηθήσει να κτυπήσει μια γεώτρηση η οποία υπήρχε αλλά έχει μπαζωθεί. Τα σημαντικά προβλήματα εδώ είναι τα θέματα ασφαλείας τα οποία έχουμε λύσει έχοντας 24ωρη φύλαξη από πιστοποιημένους επαγγελματίες»