Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις κακοτεχνίες στο δρόμο Καβάσιλα – Καρδιακαύτι

Ακούστε το άρθρο

Σπύρος Βασιλείου: «Δεν παραλαμβάνουμε το έργο σε αυτή την κατάσταση»

Σοβαρές κακοτεχνίες που δημιουργούν προβλήματα στην ασφάλεια των εποχούμενων υπάρχουν στον αγροτικό δρόμο που συνδέει τα Καβάσιλα με το Καρδιακαύτι και στόχος του είναι να εξυπηρετεί τις κτηνοτροφικές μονάδες που υπάρχουν στην περιοχή.

Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 428.000 ευρώ που χρηματοδοτηθηκε από το ΕΣΠΑ,  δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί αλλά οι κακοτεχνίες που ήδη έχουν εμφανισθεί σε πολλά σημεία του δρόμου προκαλούν ερωτήματα τόσο για την ασφάλεια που πρέπει να παρέχει στους δεκάδες καθημερινούς χρήστες  του όσο και για την κατασκευαστική του αρτιότητα.

Οδηγοί που χρησιμοποιούν καθημερινά το δρόμο διαμαρτυρήθηκαν στην «Πατρίς» και απέστειλαν φωτογραφικό υλικό  που αποδεικνύουν την κατάσταση που βρίσκεται ο δρόμος. «Και να αποκατασταθούν οι κακοτεχνίες σήμερα, αύριο ο δρόμος θα είναι στα ίδια χάλια και χειρότερα…» είπε αγρότης που χρησιμοποιεί το δρόμο καθημερινά.

Πράγματι σε όλο το μήκος του δρόμου το οποίο επισκέφθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Βασιλείου η άσφαλτος έχει «ανοίξει» ή έχει ανασηκωθεί με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνη για τα οχήματα ενώ σε άλλα σημεία έχει αντικατασταθεί με μπετόν. Μάλιστα τα μπάζα από την άσφαλτο έχουν πεταχθεί στις άκρες της οδού δίκην …διακοσμητικών. «Ο δρόμος σε όλο του το μήκος θυμίζει… βομβαρδισμένο τοπίο» σχολίασε τεχνικός.

Ο Δήμος Πηνειού δεν πρόκειται να παραλάβει στην κατάσταση αυτή το έργο ενώ  σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο  Σπύρο Βασιλείου ο δήμος  θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Βασιλείου μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπό ολοκλήρωση έργο δήλωσε: «Επισκεφθήκαμε το έργο το οποίο είναι υπό κατασκευή , διαπιστώσαμε ότι έχει σοβαρά προβλήματα και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις ούτως ώστε η υφιστάμενη κατάσταση με αυτό που πρέπει να παραδοθεί στους φορολογούμενους πολίτες  πρέπει να είναι ακριβώς αυτή που οφείλει να είναι και στο νομικό πλαίσιο αλλά και στο αίσθημα των πολιτών ότι ένα έργο που κατασκευάζεται να καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες και δεν θα είναι ένα έργο προβληματικό ή θα συνεχίζει την προτέρα κατάσταση που δεν τους έδινε τη δυνατότητα να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Σε πολλά σημεία υπάρχουν τσιμεντοστρώσεις που δεν ξέρω κατά πόσο είναι προβλέψιμες μέσα στη μελέτη, γιατί οδόστρωμα σημαίνει ότι όλο είναι από το ίδιο υλικό, αλλά εν πάση περιπτώσει αυτά θα μας τα πουν οι μηχανικοί. Αυτό το έργο δεν μπορεί να παραληφθεί από το Δήμο στην κατάσταση που είναι  και να παραδοθεί στους πολίτες που φορολογούνται για να χρησιμοποιούν ένα δρόμο για να πηγαίνουν στις κτηνοτροφικές και άλλες μονάδες της περιοχής. Ο Δήμος Πηνειού για το συγκεκριμένο  έργο θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Όλη η επικαιρότητα