Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Σε καλό δρόμο ο βιολογικός καθαρισμός

Ακούστε το άρθρο

Σε καλό δρόμο βρίσκονται  οι εργασίες για την λειτουργική ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού Γαστούνης – Βαρθολομιού, προϋπολογισμού 1,5 εκατ ευρώ και όλα πάνε καλά στο τέλος του έτους το έργο θα παραδοθεί.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερης σημασίας έργο για την Π.Ε Ηλείας, καθώς η σύμβαση αφορά στην προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Γαστούνης – Βαρθολομιού, με στόχο να ξεκινήσουν οι εργασίες όσο το δυνατό συντομότερα.

Με την προμήθεια του απαραίτητου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ολοκληρώνεται ένα αναγκαίο για την περιοχή έργο, με το οποίο διασφαλίζεται η δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής, αλλά και η ποιότητα του ευρύτερου φυσικού περιβάλλοντος του Δήμου Πηνειού. Με τη λειτουργία της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Γαστούνης – Βαρθολομιού τα επεξεργασμένα απόβλητα θα είναι εντός των προδιαγραφών για ασφαλή διάθεση.

Επίσης, από τη λειτουργική ολοκλήρωση του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού Γαστούνης – Βαρθολομιού και των εσωτερικών δικτύων θα ωφεληθεί το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου Πηνειού. Η ολοκλήρωση του έργου θα έχει άμεσα οφέλη στην περιβαλλοντική ασφαλή διαχείριση των λυμάτων του Δήμου και –κατά συνέπεια– την προστασία των υδάτινων αποδεκτών και του εδάφους.

Όλη η επικαιρότητα