Ηλεία

Δήμος Πηνειού: Στολισμός με μηνύματα

Είναι πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που οι δημότες του Δήμου Πηνειού βλέπουν τις πόλεις και τα χωριά τους τόσο στολισμένα.

«Με τον τρόπο αυτό εκτός από τις ευχές μας για Καλά Χριστούγεννα στέλνουμε το μήνυμα ότι στο δήμο γίνεται μια νέα αρχή», δηλώνει ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος που σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας στη Γαστούνη που θα είναι κατάμεστη από παιδιά θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Η έδρα του δήμου Πηνειού σήμερα γιορτάζει. Σειρά εκδηλώσεων ξεκινούν από τις 4 το απόγευμα και κορυφώνονται στις 6. Ο Δήμος καλεί όλους τους Ηλείους μικρούς και μεγάλους να βρεθούν στην πλατεία Ελευθερίας και να γιορτάσουν.

Συντελεστές της σημερινής γιορτής βρέθηκαν χθες δίπλα στη Φάτνη στην πλατεία και έκαναν δηλώσεις για τη σημερινή εορτή.

Πολιτιστική εγρήγορση

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Με χαρά περιμένουμε την Γέννηση του  Φωτός. Για το λόγο αυτόν οι πόλεις της Γαστούνης, του Τραγανού και του Βαρθολομιού, αλλά και όλος ο δήμος Πηνειού είναι φωτισμένος με άπλετο φως για να υποδεχθεί τη Γέννηση του Ανέσπερου Φωτός, του Χριστού που όλοι περιμένουμε να εορτάσουμε. Καλώ όλους τους Ηλείους να βρεθούν όλοι κοντά μας την Παρασκευή από τις 16.00 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας  όπου στις 6 το απόγευμα θα γίνει η φωταγώγηση του δένδρου. Είναι μια γιορτή που  διοργανώνει ο Δήμος, το ΝΠ Πολιτισμού, η ΔΚ και όλοι όσοι εργάστηκαν για να παρουσιάσουν αυτή την ωραία εικόνα που έχει ο φωτισμένος πλέον δήμος. Εύχομαι σε όλους, Υγεία, Χαρά ,Προκοπή, Δημιουργία, Αγάπη, Αλληλεγγύη σε όλους τους Ηλείους και βεβαίως τους δημότες του δήμου Πηνειού.

Με τον στολισμό του δήμου στέλνουμε το μήνυμα ότι γίνεται μια νέα αρχή. Βρισκόμαστε στην αρχή, υποσχόμαστε πλειάδα εκδηλώσεων που θα αναδεικνύει το πολιτιστικό επίπεδο του δήμου μας. Προαναγγέλλω με την ευκαιρία το θέμα των Ανθεστηρίων που ετοιμάζουν το ΝΠ η Κοινότητα , οι φορείς και οι παραγωγικές τάξεις. Ο Δήμος, η Γαστούνη και τα δημοτικά διαμερίσματα θα είναι σε μια πολιτιστική εγρήγορση καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε γιατί έχουμε μια μεγάλη και δυνατή ομάδα.  »

Τόνωση ψυχολογίας

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε: «Τα Χριστούγεννα είναι πρώτα απ’ όλα γιορτή προσφοράς στο συνάνθρωπο και φυσικά είναι  γιορτή για τα παιδιά. Με το σκεπτικό αυτό κινήθηκε η δημοτική αρχή και έκανε ένα πολύ όμορφο στολισμό και στην πόλη αλλά και στις έδρες του πρώην Καποδιστριακών δήμων αλλά και όλα τα χωριά για να τονώσει λίγο την ψυχολογία του κόσμου και να προδιαθέσει ευχάριστα όλους τους πολίτες. Το συνολικό κόστος του στολισμού ανήλθε στο ποσόν των 13.000 ευρώ. Εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα με πολλά δρώμενα. Σάββατο και Κυριακή θα έχουμε μια παιδική παράσταση από την Θεατρική Ομάδα Γαστούνης στο Κουρβισιάνειο. Την Κυριακή στις 11 το πρωί στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου έχουμε μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή . Στις 30 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθούν τα δένδρα στο Τραγανό και το Βαρθολομιό»

Είναι πρώτη φορά

Η πρόεδρος της ΔΚ Γαστούνης κ. Μαρία Μητσοπούλου δήλωσε: «Ξεκινούν από την Παρασκευή υπέροχες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά στις οποίες συμμετέχουν και  παιδιά. Τα Χριστούγεννα άλλωστε είναι η γιορτή των παιδιών. Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα, ευχαριστούμε το δήμαρχο κ. Ανδρέα Μαρίνο, τον πρόεδρο του ΝΠ κ. Δημήτρη Βασιλόπουλο και καλούμε όλους τους Ηλείους να συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή. Για πρώτη φορά ο δήμος Πηνειού και όχι μόνο η Γαστούνη είναι έτσι στολισμένος. »

Όλα τα παιδιά

Ο δημοτικός σύμβουλος  και πρόεδρος Σχολικής Πρωτοβάθμιας Επιτροπής κ. Μάλλιαρης Σίμος δήλωσε: «Εδώ στην πλατεία Ελευθερίας σήμερα Παρασκευή στις 4 το απόγευμα σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων θα απολαύσουμε δράσεις από μαθητές όλων των βαθμίδων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κάθε σχολείο συμμετέχει στην γιορτή με δική του δράση, άλλο σχολείο με κλόουν, άλλο με ταχυδακτυλουργό, άλλο με face painting,  άλλο με κατασκευές ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά θα προσφέρουν εδέσματα σε όλο τον κόσμο υπό τις μελωδίες της Φιλαρμονικής. Στις 6 το απόγευμα οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με φωταγώγηση του δένδρου από τον δήμαρχο Ανδρέα Μαρίνο. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά και όλους του συλλόγους που συμμετέχουν»

Όλη η επικαιρότητα