Ηλεία

Δήμος Πύργου: Απαλλαγή για Αντύπα και Οικονομική Επιτροπή

Ακούστε το άρθρο

Απαλλάσσονται από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Πύργου, Χάρης Αντύπας, καθώς και ο πρόεδρος και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου, Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Nίκος Βλαχαντώνης, Σωτήρης Γεωργόπουλος, Βασίλης Σεϊντής, Αναστάσιος Ασημακόπουλος, Παναγιώτης Μπόμπορης, Τάκης Αντωνακόπουλος, Αντώνης Καράμπελας και Γιάννης Αργυρόπουλος.

Σύμφωνα με σχετικό βούλευμα που εκδόθηκε προχθές από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηλείας, αποφασίστηκε ομόφωνα και κατόπιν σχετικής εισήγησης του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας να μη γίνει κατηγορία κατά του πρώην γ.γ. Χαρ. Αντύπα και των προαναφερθέντων μελών της οικονομικής επιτροπής του δήμου Πύργου για τον μη ορισμό παράστασης πολιτικής αγωγής σε υπόθεση που αφορούσε τον δήμαρχο Πύργου κ. Λιατσή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», η απόφαση του Συμβουλίου ελήφθη με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν σχετικές ενδείξεις για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και ειδικότερα για τον κ. Αντύπα ότι δεν υπήρχε νομική υποχρέωση στα καθήκοντά του για την πρόταση ορισμού πολιτικής αγωγής.

«Ποτέ μου δεν φοβήθηκα τη δράση της ακηδεμόνευτης δικαιοσύνης. Απεναντίας με προβληματίζει η αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών…», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Αντύπας.

Όλη η επικαιρότητα