Ηλεία

Δήμος Πύργου: Διάθεση ξυλείας σε μέλη του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων

Συνάντηση με τον δασάρχη Πύργου, Παναγιώτη Λάττα, είχε χθες το πρωί ο γραμματέας του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών Ηλείας, Γιώργος Παπανικολόπουλος, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους ανθρώπους με αναπηρία και την διάθεση ξυλείας για την κάλυψη των αναγκών τους. Από την συνάντηση ο κ. Λάττας, ενημέρωσε τον κ. Παπανικολόπουλο, για τις περιπτώσεις των ανθρώπων που έχουν ήδη υποβάλλει αιτήματα με σκοπό την παραλαβή ξύλων – που συνήθως προέρχονται από κατασχέσεις – ενώ εξήγησε τα κριτήρια με βάση τα οποία το δασαρχείο παραχωρεί αυτά τα ξύλα. Όπως εξήγησε ο κ. Λάττας, προτεραιότητα δίδεται τόσο στα άτομα με αναπηρία όσο και σε άτομα που βιώνουν την οικονομική εξαθλίωση, όπως μακροχρόνια άνεργους και άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα.

«Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε πολύ μικρές ποσότητες τις οποίες, με όλη μας την καρδιά, θα τις διαθέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για το 2016 οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 100 και απ’ αυτές το 90% αφορούν ανθρώπους που έχουν προβλήματα, είτε αναπηρίας είτε είναι μακροχρόνια άνεργοι είτε μονογονεϊκές οικογένειες με σοβαρά οικονομικά προβλήματα», ανέφερε ο κ. Λάττας.

Από την πλευρά του ο γραμματέας του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων και Παραπληγικών Ηλείας, Γιώργος Παπανικολόπουλος, σημείωσε ότι: «Είδαμε τα κριτήρια και την σειρά προτεραιότητας που δίνονται τα ξύλα τα όποια κατάσχονται από το δασαρχείο. Μιλήσαμε με τον δασάρχη για να δούμε σε τι σειρά είναι οι άνθρωποι με αναπηρία. Μας εξήγησε ότι είναι πολλές οι αιτήσεις από άνεργους και ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη. Με κατατόπισε και είδαμε ότι υπάρχουν πάρα πολλές αιτήσεις. Οι άνθρωποι με αναπηρία θα έχουν κάποια προτεραιότητα όσον αφορά τις ανάγκες τους. Μακάρι να μην υπήρχαν άνθρωποι που να έχουν ανάγκη αλλά δυστυχώς βλέπουμε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ανάγκη ακόμα και τα ξύλα είναι πολύ μεγάλος».

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

[email protected]

Όλη η επικαιρότητα