Ηλεία

Δήμος Πύργου: Δημιουργεί πολιτιστικό μητρώο

Συνάντηση με εκπροσώπους πολιτιστικών οργανισμών

Αρωγός σε όσους προβάλλουν και υπηρετούν τον Πολιτισμό δήλωσε ο δήμος Πύργου σε πρόσφατη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο με εκπροσώπους πολιτιστικών οργανισμών και φορέων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του δήμου Πύργου Γιάννης Βαρελάς, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου (ΔΟΠΠ), Χάρης Μικελόπουλος και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Βασίλης Χριστακόπουλος.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων, σωματείων και φορέων ενημερώθηκαν για τον προγραμματισμό του ΔΟΠΠ σχετικά με τις πολιτιστικές δράσεις αλλά και για θέματα που τους αφορούν άμεσα. Όπως τη δημιουργία ενός πολιτιστικού μητρώου για την καλύτερη διαχείριση των εργασιών τους τόσο από τους ίδιους όσο και από τον δήμο.

Έτσι, ζητήθηκε από τους εκπροσώπους, το προσεχές διάστημα να καταθέσουν έναν πλήρη φάκελο με το καταστατικό του συλλόγου και όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να αρχειοθετηθούν στο πολιτιστικό μητρώο. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν ώστε να ανταποκρίνονται στα κριτήρια των συγχρηματοδοτήσεων από τον Οργανισμό Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των συλλόγων συνεχάρησαν τη δημοτική αρχή για την πλούσια πολιτιστική της δράση, τις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν αλλά και για εκείνες που θα ακολουθήσουν καθώς και για την πρωτοβουλία της ενημερωτικής συνάντησης.

Όλη η επικαιρότητα