Ηλεία

Δήμος Πύργου: Εκστρατεία καθαρισμού στα σχολεία

Ακούστε το άρθρο

Στην υλοποίηση του προγράμματος καθαρισμού (σ.σ. κούρεμα βλάστησης, κόψιμο κλαδιών δένδρων και απομάκρυνσης τους), στους περιβάλλοντες χώρους όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Πύργου αναφέρθηκε χθες ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σειντής. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πρασίνου δήλωσε ότι σκοπός είναι στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς (σ.σ. την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου), το πρόγραμμα καθαρισμού να έχει ολοκληρωθεί κατά 80%…

Αναλυτικότερα ο κ. Σειντής τόνισε ότι: «Είχαμε μια σύσκεψη με τον πρόεδρο των Σχολικών Επιτροπών Δημήτρη Μεσσαλά, και καταρτίσαμε ένα πρόγραμμα καθαρισμού όλων των σχολικών μονάδων. Ξεκινήσαμε από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά επειδή άνοιξαν την 1η Σεπτέμβρη ο καθαρισμός ξεκινά από αύριο (σ.σ. σήμερα). Ήδη αυτό το διάστημα ξεκινήσαμε από 1ο Δημοτικό όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, αλλά θέλω να τονίσω ότι από τον πρώτο μέχρι και τον 5ο μήνα του 2017 όλες οι σχολικές μονάδες, είχαν καθαριστεί πλήρως. Μεσολάβησαν οι μήνες του καλοκαιριού και έγιναν ζούγκλα πάλι τα σχολεία, δεν υπήρξε ενδιαφέρον και πλέον βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις που δεν περιμέναμε. Όμως η υπηρεσία μας είναι σε θέση να ολοκληρώσει εντός 10ημερου, ώστε το 80% να είναι εντάξει. Θα γίνει καθαρισμός σε κάθε σχολική μονάδα, που θα περιλαμβάνει κόψιμο χόρτων, κλάδεμα δένδρων και καλλωπισμό καθώς και απομάκρυνση κλαδιών. Στο πρόγραμμα μας εντάσσονται και οι σχολικές μονάδες των πρώην δήμων Ωλένης, Βώλακα και Ιάρδανου. Ήδη έχουμε κάνει παρεμβάσεις σε Επιτάλιο, Αλφειούσα και στο Δήμο Ωλένης ξεκινώντας από Γούμερο, Καράτουλα, βρεφονηπιακό σταθμό και Αυστραλιανό κέντρο. Πρέπει να διευκρινήσω πως σε κάποια σχολεία οι διευθυντές έχουν προνοήσει και τα έχουν καθαρά, και ίσως αυτό μας δώσει την ευχέρεια να ολοκληρώσουμε πιο σύντομα τις εργασίες. Επειδή όμως θα επαναληφθεί το φαινόμενο να έχουμε πάλι χόρτα σε τρείς μήνες, θα ήθελα να παρακαλέσω τους διευθυντές των σχολείων τουλάχιστον να τις κρατούν σε ένα επίπεδο ώστε να κάνουμε μια ή δυο φορές το χρόνο παρεμβάσεις ως υπηρεσία. Από ότι γνωρίζω και οι διευθύνσεις τεχνικών υπηρεσιών και Καθαριότητας του Δήμου σε συνεργασία με την α/θμια και β/θμια εκπαίδευση, ολοκληρώνουν συμπληρωματικές εργασίες, βαψίματος και άλλων μικροεπισκευών…  είμαστε επί ποδός έτσι ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι όλα τα σχολεία έτοιμα».

Σύντομα και δενδροφυτεύσεις…

Ο κ Σειντής αναφέρθηκε και στις επικείμενες δενδροφυτεύσεις που πρόκειται να γίνουν σε κεντρικούς δρόμους του Πύργου τονίζοντας πως «σε συνεργασία με τους γεωπόνους του δήμου περιμένουμε την κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσουμε αφού τα δένδρα τα έχουμε παραγγείλει. Πιθανολογώ πως αυτό θα συμβεί, καιρού θέλοντος, τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οκτώβρη, με τα πρωτοβρόχια.

Τέλος, ο κ. Σειντής, μίλησε και για τις εργασίες κλαδέματος-καλλωπισμού σε δένδρα κεντρικών σημείων του Πύργου. Αναμέσα τους τα πέυκα στο λόφο του Επαρχείου αλλά και στο «τρίγωνο» της διασταύρωσης Κατακόλου-Καταρραχίου. Στη δεύτερη περίπτωση τα πεύκα είχαν γείρει και σε συνεργασία με τον δασάρχη Πύργου κ. Λάττα συνεργείο της Υπηρεσίας Πρασίνου με ανυψωτικό μηχάνημα προχώρησε στις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης. Σύντομα μάλιστα ένα από τα πεύκα που υπάρχουν στο σημείο αναμένεται να απομακρυνθεί αφού έχει ξεραθεί και ελλοχεύει κίνδυνος ατυχήματος. «Αρχή μας είναι να προλαβαίνουμε τις άσχημες εξελίξεις» τόνισε ο αντιδήμαρχος δίνοντας την φιλοσοφία με την οποία κινείται η Υπηρεσία του.

Όλη η επικαιρότητα