Ηλεία

Δήμος Πύργου: Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου

Ακούστε το άρθρο

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ), πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με τα εξής θέματα:

1.Σχεδιασμός και δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων

2.Σχεδιασμός και δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση σεισμών.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα για την δρομολόγηση έργων με στόχο την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων και μέτρα για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Στην έκτακτη συνεδρίαση που συγκάλεσε ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής συμμετείχαν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τάκης Αντωνακόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Σκαρτσιάρης, Αυγερινός Ζουμπάκης, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου και Παναγιώτης Μπόμπορης, ο υποδιοικητής του ΑΤ Πύργου Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, ο αναπλ. Διοικητής επιπυραγός Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο λιμενοφύλακας Κατακόλου Διονύσιος Κότσιφας, η προϊσταμένη της Πολιτικής Προστασίας Αγγελική Διονυσοπούλου, ο Τεχνικός Δ/ντής της ΔΕΥΑΠ Τάκης Βασιλόπουλος, ο Δ/ντής Τεχνικών Υπηρεσιών Πύργου Άγγελος Τσίκας, ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ηλείας Κωνσταντίνος Μπαλκάμος, ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Νίκος Σιάνης, ο πρόεδρος του Α΄ ΤΟΕΒ Πέτρος Θεοδωρέλος και εκ μέρους του Β΄ ΤΟΕΒ Πύργου ο Μενέλαος Παπασωτηρίου καθώς και εκπρόσωπος της ΣΕΤΤΗΛ.

Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του δήμου όσον αφορά την δρομολόγηση έργων με στόχο την αποτροπή εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων και μέτρα πρόληψης για την εξασφάλιση της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών τους.

Από την προϊσταμένη πολιτικής προστασίας Κική Διονυσοπούλου έγινε παρουσίαση της μελέτης που έχει συντάξει το ΙΓΜΕ και αφορά τα κατωλισθητικά φαινόμενα στην τοπική κοινότητα Κατακόλου του Δήμου Πύργου η οποία θα διανεμηθεί στα μέλη του συντονιστικού προκειμένου να λάβουν γνώση.

Όλη η επικαιρότητα