Ηλεία

Δήμος Πύργου: Έπεσαν πρόστιμα έρχονται και μηνύσεις!

Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων προκαλεί η μη συμμόρφωση πολιτών/παραθεριστών στην παραλιακή ζώνη της Σπιάτζας στο νέο σχέδιο αποκομιδής που θέλει να εφαρμόσει ο δήμος Πύργου.

Όπως έχει ήδη αναφέρει η ΠΑΤΡΙΣ το τελευταίο διάστημα επιχειρήθηκε από την Υπηρεσία καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Πύργου να επανέλθει το παλιό μοντέλο της αποκομιδής απορριμμάτων που ίσχυε πριν εμφανιστεί το πρόβλημα της συσσώρευσης απορριμμάτων στην πόλη του Πύργου και όχι μόνο…

Τα όσα εφιαλτικά ακολούθησαν είναι γνωστά και είναι αυτά που έχουν κάνει επιφυλακτικούς τους κατοίκους όσον αφορά την επαναφορά του παλιού «μοντέλου» αποκομιδής (σ.σ. πολλοί κάδοι –για σύμμεικτα και ανακυκλώσιμα- κατά μήκος του παραλιακού δρόμου σε επιλεγμένα σημεία με την υπόδειξη των εκπροσώπων των συλλόγων οικιστών).

«Αρχικά είχαμε συμφωνήσει με τους συλλόγους των οικιστών όμως κάδοι τοποθετήθηκαν μόνο στην Σπιάτζα όπου και γίνεται σχεδόν καθημερινά η αποκομιδή. Από Σαρακίνα μέχρι Αντλιοστάσιο όμως υπάρχει αντίδραση. Ξανακαθίσαμε στο τραπέζι με τους εκπροσώπους των παραθεριστών που υποσχέθηκαν εκ νέου ότι θα τηρήσουν τη συμφωνία για την τοποθέτηση κάδων αφού και οι ίδιοι παραδέχθηκαν ότι βλέπουν τα απορριμματοφόρα να περνούν και να κάνουν αποκομιδή συνεχώς από τη Σπιάτζα… κάτι που όμως δεν συνέβη αφού άλλαξαν γνώμη!»… δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αυγερινός Ζουμπάκης.

Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι: «Δεν θέλουν τους κάδους με αποτέλεσμα πολλοί να συνεχίζουν να αποθέτουν απορρίμματα σε σημείο που απαγορεύεται πλέον κάτι τέτοιο, όπως είναι στο χώρο της πρώην λίμνης Μουριάς (σ.σ. στο δρόμο για ταβέρνα «Τασία»). Παράλληλα δημιουργούν πρόβλημα και στη Σπιάτζα αφού συσσωρεύεται πολύ μεγαλύτερη ποσότητα απορριμμάτων εκεί. Η πρακτική αυτή είναι αδιανόητη αφού είναι εις βάρος του Περιβάλλοντος και συμπολιτών που ακολουθούν το νέο σχέδιο αποκομιδής».

Όμως δεν είναι μόνο το σημείο που προαναφέρθηκε ότι γίνεται εναπόθεση απορριμμάτων αλλά κι ένα ακόμα στην περιοχή που εμν είναι άλλο από στην  είσοδο της Σπιάτζας όπου, όπως λέει ο κ. Ζουμπάκης: «Αφήνουν κλαδέματα στο έμπα της Σπιάτζας και σε άλλα σημεία ενώ έχουμε καλέσει κάθε ενδιαφερόμενο να επικοινωνεί τηλεφωνικά μαζί μας για ν στέλνουμε όχημα και να μην πετιούνται τα κλαδέματα όπου να `ναι! Κι όχι μόνο εκεί αλλά και κοντά στον ΟΑΕΔ επιχειρήσεις που λειτουργούν εκεί επιλέγουν να τοποθετούν διάφορα υλικά χωρίς πρώτα να επικοινωνούν μαζί μας. Μέχρι και απορρίμματα από ψαράδικα είδαμε εκεί!».

Μάλιστα όπως ομολογεί ο κ. Ζουμπάκης έχει ήδη «ρίξει» τα πρώτα σχετικά πρόστιμα ενώ αναμένεται να κινηθεί νομικά μέσω μηνύσεων κατ` αγνώστων…

Όλη η επικαιρότητα