WEB tv Ηλεία

Δήμος Πύργου: Επικοινωνία Λιατσή – Λέκκα μετά την συνεχιζόμενη «σεισμολογία» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Δηλώσεις σχετικά με την… «σεισμολογία» των τελευταίων 24ώρων έκανε χθες ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής.

Ο δήμαρχος φάνηκε καθησυχαστικός, μετά από ομιλία που είχε με τον καθηγητή Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα, ενώ προανήγγειλε συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ), σήμερα το μεσημέρι…

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λιατσής δήλωσε πως «Συμμερίζομαι απολύτως την αγωνία του κόσμου διότι ο Πύργος έχει μια τραυματική εμπειρία, από το 1993, και κάθε φορά που ακούγεται κάτι για σεισμούς δημιουργεί ιδιαίτερο πρόβλημα στην κοινωνία μας. Ως δημοτική αρχή κάνουμε αυτό που πρέπει, συμμετέχουμε στα όργανα που πρέπει και η δική μας Πολιτική Προστασία βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή θέση της από πλευράς οργάνωσης. Μαζί με τους συνεργάτες μου προγραμματίζουμε αύριο (σ.σ. σήμερα), να κάνουμε συντονιστικό όργανο για να εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα ήταν χωρίς αξία αν εγώ δεν επικοινωνούσα με τον άνθρωπο που κατεξοχήν γνωρίζει το πρόβλημα της πόλης του Πύργου από το 1993 μέχρι σήμερα. Αυτός είναι ο καθηγητής κ. Λέκκας, με τον οποίο είχα τηλεφωνική επικοινωνία, από την οποία κατάλαβα ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος. Επιβεβαιώσαμε τον (προχθεσινό) σεισμό, το μέγεθος και που έγινε που ήταν ανάμεσα στη Ζάκυνθο και το Κατάκολο. Μου εξήγησε ότι το μέγεθος 4,1 ή το 4.3 δεν έχει διαφορά γιατί υπάρχει διαφορετικός τρόπος μέτρησης. Η περιοχή μας είναι πάντα μέσα σε αυτές που διαρκώς δεχόμαστε τις επισκέψεις αυτού του φυσικού φαινομένου. Είναι βέβαιο, ότι η πολύ ησυχία, αφού έχει δημιουργηθεί ανησυχία, πρέπει να μας κάνει να δούμε, πόσα πράγματα γνωρίζουμε για τους σεισμούς. Υπάρχουν αρχές που μπορούν να πουν στον κόσμο τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Επικαιροποιούμε δηλαδή όλοι τις γνώσεις και τις δυνατότητες μας, με νηφαλιότητα, με απόλυτη ησυχία και χωρίς να κινδυνολογούμε τη στιγμή την οποία δεν υπάρχει ασφαλής πρόβλεψη από ότι μου είπε ο καθηγητής για τους σεισμούς».

«Οι εικόνες του παρελθόντος δε σβήνουν εύκολα από το μυαλό μας και πιστεύω ότι και στο σπίτι μου τα υλικά που χρησιμοποίησα για την επιδιόρθωση τότε, μιας και είχε κίτρινη γραμμή, πρέπει όλοι να το ψάξουμε αν πράγματι, όλα αυτά αντέχουν μέσα στο χρόνο. Είμαστε μια κοινωνία υποψιασμένη για όλα, δε μας έχουν αφήσει ποτέ οι φυσικές καταστροφές και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συνεισφέρουμε στην κινδυνολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες και να κάνουμε τον κόσμο να ανησυχεί και να φεύγει από τα σπίτια του χωρίς να έχουμε καμία δυνατότητα να διαβεβαιώσουμε και περί του αντιθέτου. Σκοπός μου είναι να πω ότι είμαστε σε μια διαρκή ετοιμότητα και ότι από πλευράς Πολιτικής Προστασίας του δήμου, δεν υπάρχει καμιά παράλειψη για να διαθέτουμε την ετοιμότητα που πρέπει»… συμπλήρωσε ο κ. Λιατσής.

Όλη η επικαιρότητα