Ηλεία

Δήμος Πύργου: Επιστολή φορέων στον Σπίρτζη – «Απαιτούμε άμεση υπογραφή της ΚΥΑ»

Ακούστε το άρθρο

Καθολική είναι η αντίδραση του Δήμου και των Φορέων της πόλης στην άρνηση του Υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη να υπογράψει ΚΥΑ για την έγκριση ειδικής  διαδρομής τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης  από  το Κατάκολο, στο κέντρο του Πύργου.

Σε κοινή επιστολή τους στον Υπουργό τον καλούν να προβεί στην άμεση υπογραφή της ΚΥΑ και υπογραμμίζουν ότι σε αντίθετη περίπτωση θα προβούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η άρνηση αυτή προσβάλλει τις αρχές και τους φορείς του τόπου μας αλλά και τους πολίτες της περιοχής μας. Επισημαίνεται ότι η ιστορία και το μέλλον της πόλης μας είναι αδιαπραγμάτευτα».

Την επιστολή υπογράφουν ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, οι επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων Τάκης Αντωνακόπουλος, Γιάννης Αργυρόπουλος, Χάρης Μιχαλακόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Νίκος Κατσαρός, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠ Χάρης Αντύπας, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Πετρόπουλος, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Μάκης Ζαχαρόπουλος, η εκπρόσωπος του Εργατικου Κεντρου Χρύσα Ζούπη και ο πρόεδρος των υδραυλικών Κώατας Αθανασόπουλος.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το δημοτικό συμβούλιο Πύργου, συνεπεία της συνεχιζόμενης αδιακαιολόγητης καθυστέρησής
σας στην υπογραφή της ΚΥΑ, για την έγκριση ειδικής διαδρομής τουριστικών λεωφορείων ανοικτού τύπου αστικής περιήγησης από το επίνειο του Πύργου, το Κατάκολο, στο κέντρο της πόλης μας έως το αρχαιολογικό μουσείο της, όπου εκτίθενται μεγάλης αξίας αρχαιολογικά εκθέματα, προέβη στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος, το οποίο σας έχουμε ήδη αποστείλει και σας επισυνάπτουμε και πάλι. Η άρνησή σας να συναντήσετε τη Δημοτική Αρχή προσβάλλει τις αρχές και τους φορείς του τόπου μας αλλά και τους πολίτες της περιοχής μας. Σας επισημαίνουμε ότι η ιστορία και το μέλλον της πόλης μας είναι αδιαπραγμάτευτα. Σας καλούμε όπως προβείτε στην άμεση υπογραφή της ΚΥΑ για το ζωτικής σημασίας αίτημά μας. Η οποιαδήποτε άρνησή σας θα μας αναγκάσει να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις

Όλη η επικαιρότητα