Ηλεία

Δήμος Πύργου: Έρχεται κλιμάκιο της ΚΤΥΠ για να ελέγξει την στατικότητα των σχολικών μονάδων

Ακούστε το άρθρο

Νέα δεδομένα δημιουργούνται για ένα θέμα που συχνά-πυκνά έχει απασχολήσει το δημόσιο διάλογο στο δήμο Πύργου. Ο λόγος για τον την στατική επάρκεια των σχολικών κτιρίων του δήμου που μετά τις σεισμικές δονήσεις των τελευταίων μηνών έχει προκαλέσει ξεχωριστό ενδιαφέρον…

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Δευτέρα 10 Ιουνίου καταφθάνει στον Πύργο ειδικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (σ.σ. ΚτΥπ Α.Ε που αποτελεί μετεξέλιξη του πρώην Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων – ΟΣΚ), αποτελούμενο από έξι μηχανικούς οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν τους απαιτούμενους  ελέγχους μέχρι και τη Τετάρτη 12 Ιουνίου.

 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στην πίεση που άσκησε ο γενικός γραμματέας του δήμου Πύργου Νίκος Λαϊνόπουλος, με συνεχείς επιστολές που απέστειλε προς την ΚΤΥΠ, από τις 16 Μαΐου, με τις οποίες ζητούσε τον έλεγχο της στατικής επάρκειας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Πύργου, δεδομένης της έντονης σεισμικής έξαρσης του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Η 3ήμερη επίσκεψη του κλιμάκιου των εμπειρογνωμόνων που θα ελέγξουν την στατική επάρκεια των σχολικών μονάδων οφείλεται στην πίεση που άσκησε ο γενικός γραμματέας του δήμου Πύργου Νίκος Λαϊνόπουλος.

Ο κ. Λαϊνόπουλος σε συνεργασία με την Διεύθυνση Παιδείας του δήμου Πύργου και  αφού πρώτα ζήτησε την συνδρομή της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Υπηρεσίας Δόμησης, οι οποίες πραγματοποίησαν τις πρώτες αυτοψίες στο 2ο Γυμνάσιο και στο 2ο Λύκειο Πύργου, συνέχισε επίμονα να ζητάει από τον πρώην ΟΣΚ την αποστολή ειδικού κλιμακίου για ενδελεχή και εμπεριστατωμένο έλεγχο όλων των κτιριακών συγκροτημάτων που στεγάζουν τις σχολικές μονάδες του Δήμου.

Σημειώνεται πως μετά τους ελέγχους θα συνταχθούν οι σχετικές τεχνικές έκθεσης αυτοψίας, στα συμπεράσματα των οποίων όλοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου ευελπιστούν να έχουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη εικόνα ως προς την κτιριακή και δομική κατάσταση των κτιριακών  υποδομών  των σχολικών συγκροτημάτων.

Όπως είναι φυσικό κτίρια καινούργιων σχολικών μονάδων, όπως αυτό του νεότευκτου 1ου Γυμνασίου Πύργου, δεν θα περάσουν από τον συγκεκριμένο έλεγχο…

Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναφερθεί ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των κτιρίων που στεγάζουν τις σχολικές μονάδες του δήμου Πύργου δεν είχε πραγματοποιηθεί έλεγχος στατικής επάρκειας εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα -εικάζεται ότι- ο τελευταίος είχε γίνει εν έτει… 2003, πλην όμως, τα στοιχεία από τις αυτοψίες δεν έχει γίνει δυνατό να βρεθούν έως σήμερα…

Όλη η επικαιρότητα