Ηλεία

Δήμος Πύργου: Ικανοποίηση για την ανταπόκριση των πολιτών στην συλλογή υπογραφών για δημοψήφισμα

Ικανοποίηση προκαλεί στην δημοτική αρχή Πύργου η ανταπόκριση των πολιτών όσον αφορά την συλλογή υπογραφών για διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα «Είστε υπέρ ή κατά   της δημιουργίας και λειτουργίας  δομής κλειστού τύπου  (hot-spoτ) στην περιοχή μας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την φύλαξη μεταναστών-προσφύγων».

Η ικανοποίηση πηγάζει από το γεγονός πως η προσέλευση πολιτών που ζητούν αιτήσεις για να υπογράψουν θετικά υπέρ της διενέργειας του δημοψηφίσματος είναι μεγάλη.

Από την περασμένη Τρίτη που διατίθενται οι σχετικές αιτήσεις στο ισόγειο του Λάτσειου δημοτικού μεγάρου, στο ΚΕΠ (στο Πολύκεντρο της οδού Πετροπούλου), στα γραφεία των τοπικών κοινοτήτων του δήμου καθώς και σε κιόσκι στην κεντρική πλατεία του Πύργου, η ζήτηση είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική.

Το συγκεκριμένο στοιχείο δημιουργεί την αισιοδοξία ότι σύντομα οι απαιτούμενες υπογραφές (που είναι 5.000) θα αποτελέσουν πραγματικότητα, γεγονός που θα… ανοίξει το δρόμο για την πραγματοποίηση του δημοψηφίσματος…

Υπενθυμίζεται πως ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, μιλώντας για την διενέργεια του δημοψηφίσματος με δήλωση του στην ΠΑΤΡΙΣ, είχε τονίσει ότι «Διευκρινίζω πως δεν πρόκειται για ένα δημοψήφισμα κατά των προσφύγων και των μεταναστών. Ξεκάθαρα έχουμε τονίσει ότι συζητάμε πολλές μορφές φιλοξενίας στην πόλη μας ανθρώπων που αυτή την ώρα είναι αναξιοπαθούντες και είμαστε ενάντια στις δομές κλειστού τύπου που αποτελούν βαρβαρότητα. Η αντίθεση είναι πολιτισμός ή βαρβαρότητα… πρέπει να είμαστε με τον πολιτισμό»…

Κατά της λειτουργίας Hot Spot και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

Εντωμεταξύ συνεχίζεται και η ηλεκτρονική ψηφοφορία του δήμου Πύργου που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και ζητά την γνώμη των δημοτών για την παρουσία προσφύγων-μεταναστών στα διοικητικά όρια του δήμου Πύργου.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία έχει αναρτηθεί στην σελίδα του Δήμου Πύργου στο facebook «Δήμος Πύργου / Municipality Of Pyrgos» και μέχρι χθες το βράδυ στην ψηφοφορία είχαν καταγραφεί περίπου 2.000 συμμετοχές.

Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία τίθενται τρείς εκδοχές, στις οποίες ο συμμετέχων καλείται να απαντήσει ΝΑΙ ή ΟΧΙ, που είναι οι εξής:

-Είμαι υπέρ ή κατά της λειτουργίας Κλειστής Δομής Φύλαξης

 

-Είμαι υπέρ ή κατά της φιλοξενίας από την τοπική κοινωνία

 

-Διαφωνώ και με τους δυο τρόπους

Από τις μέχρι τώρα συμμετοχές εξακολουθεί να καταγράφεται ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, κοντά στο 90%, που τάσσεται κατά της λειτουργίας Κλειστής Δομής Φύλαξης- HOTSPOT. Ποσοστό που ξεπερνά το 80% αντιτίθεται στην φιλοξενία τέτοιους είδους δομής από την τοπική κοινωνία, ενώ πάρα πολύ μεγάλο είναι και το ποσοστό όσων δηλώνουν την διαφωνία τους στη φιλοξενία με όποιο τρόπο.

Όλη η επικαιρότητα