Ηλεία

Δήμος Πύργου: Καλά νέα για το Κολυμβητήριο!

Ακούστε το άρθρο

Στις θετικές εξελίξεις –όσον αφορά την επαναλειτουργία του Κολυμβητήριου στον Πύργο– ήταν αφιερωμένη η συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο γραφείο δήμαρχου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Θετικές εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την ένταξη του έργου με τίτλο «Επαναφορά λειτουργικότητας ανοικτού Κολυμβητηρίου Πύργου» στο πρόγραμμα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2018 (σ.σ. με ποσό 257.000 ευρώ), κάτι που σημαίνει ότι η επαναλειτουργία του θα πρέπει να αναμένεται στο προσεχές μέλλον.

Εκτός του δημάρχου Πύργου στη συν. Τύπου πήραν μέρος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Ανδρέας Σκαρτσιάρης και ο προϊστάμενος Η/Μ και Εγκαταστάσεων των  Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πύργου Γιώργος Ράλλης.

Παίρνοντας το λόγο ο κ. Λιατσής δήλωσε πως: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σκαρτσιάρη και τον κ. Ράλλη διότι κατάφεραν και οι δύο με μικρή δική μου βοήθεια, μια προσπάθεια που φάνταζε χαμένη για το κολυμβητήριο! Πίστευα τόσο πολύ ότι θα γίνει το κολυμβητήριο ούτως ώστε χάλασα ένα γήπεδο ποδοσφαίρου… από τη στιγμή που υπάρχει μελέτη και εγκρίθηκαν και τα χρήματα και μένει το διαδικαστικό θέμα της δημοπράτησης για να γίνει. Υπάρχουν και χρήματα για  συμπληρωματικό έργο που θα δημιουργήσει ένα συγκρότημα ιδανικό σε μέγεθος και ποιότητα για να καλύψει τις αθλητικές ανάγκες της περιοχής μας. Σκεφτείτε πόσες οικογένειες με τα παιδία τους  πηγαίνουν στο κολυμβητήριο της Αμαλιάδας… πλέον θα έχουν στον Πύργο ένα ιδανικό κολυμβητήριο. Ευχαριστούμε και όσους εκ των πολιτικών μεσολάβησαν και βοήθησαν και την τεχνική υπηρεσία, μέσω του κ. Ράλλη, για μια υπόθεση που φαινόταν χαμένη και την κυνηγήσαμε ως το τέλος».

Με τη σειρά του ο κ. Σκαρτσιάρης τόνισε ότι: «Οι προσπάθειες για την επισκευή του κολυμβητηρίου και των αποδυτηρίων του είχαν αρχίσει από το 2016 όπου πριν την επίσκεψη του κ. Κοντονή του παραδώσαμε μια μελέτη για το γήπεδο του Κατακόλου και μετά με τον κ. Ράλλη που συνέταξε την μελέτη του Κολυμβητηρίου την καταθέσαμε στο υπουργείο Αθλητισμού. Πήραμε τις πρώτες υποσχέσεις, έγινε αλλαγή υπουργού, στην συνέχεια μας είπαν ότι θα χρηματοδοτηθεί το έργο και φτάσαμε εδώ, μετά από 2 χρόνια, συνεχών προσπαθειών όπου εκτός του κ. Κοντονή βοήθησαν και άλλοι παράγοντες, βουλευτές και ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. Προχθές υπογράφηκε από τον Υπουργό Οικονομίας η πίστωση, 257.000 ευρώ. Προϋπήρχε και μια πίστωση 46.000 ευρώ για την επισκευή του γηπέδου του Κατακόλου. Πήραμε το έγγραφο  με την υπογραφή του Υπουργού ότι το κονδύλι είναι στην διάθεσή μας και τα χρήματα έχουν ήδη κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδας. Τώρα θα κάνουμε αποδοχή της πίστωσης, θα γίνουν οι προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ του δήμου και του Υπουργείου και πολύ σύντομα θα δημοπρατηθεί το έργο ίσως και μέσα στον Αύγουστο».

Ο κ. Ράλλης ανέφερε ότι: «Το έργο περιλαμβάνει την συντήρηση των αποδυτηρίων, την στεγανοποίηση της πισίνας, την κάλυψή της με ειδικές κουβέρτες ώστε να μην χάνεται το βράδυ η θερμοκρασία του νερού. Παράλληλα θα συγκεντρώνουμε το νερό της εκχύλισης που δεν θα χάνεται αλλά θα επιστρέφει φιλτραρισμένο για αναθέρμανση στην πισίνα. Ο προϋπολογισμός είναι 257.000 ευρώ, αναμένουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την αποδοχή της χρηματοδότησης και εν συνεχεία θα υπογραφούν οι προγραμματικές συμβάσεις και ο καθορισμός των όρων δημοπράτησης του έργου. Τα διαδικαστικά θα τελειώσουν σε ένα μήνα και σε 2-3 μήνες θεωρώ πως θα έχουμε ανάδοχο. Στόχος μας είναι το Κολυμβητήριο να λειτουργήσει πριν το επόμενο καλοκαίρι».

Φωτιές στην Αττική και… Σπίρτζης!

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του στη χθεσινή συν. Τύπου ο κ. Λιατσής είπε ότι «η οδύνη δεν ξεπερνιέται με τα όσα έγιναν στην Αττική, πονάμε όλοι και συμπάσχουμε με τις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τους δικούς τους και δεν ξαναγυρίζουν».

Συνέχισε λέγοντας πως «Παρά ταύτα εμείς πρέπει να ασχοληθούμε με την πόλη μας» αναρωτώμενος «Τι άραγε ποινή εκτίει η πόλη και μας έχει ο κ. Σπίρτζης καταδικάσει ενώ εμείς την περιποιούμαστε, για ποιο λόγο;» για να συνεχίσει λέγοβτας πως «Αν τον κοίταζα στα μάτια θα τον ρώταγα γιατί δεν μας αφήνουν να φέρνουμε κάθε ημέρα 1.000 τουρίστες στον Πύργο να ανέβει το ηθικό μας και να ζήσουμε. Είπαμε πως θα κλείσουμε τους δρόμους προς την αρχαία Ολυμπία, αν δεν είχαν συμβεί οι φωτιές θα το είχαμε κάνει και τώρα είμαστε στα όρια να το κάνουμε. Αύριο είναι 1η Αυγούστου κι αν ο κ. Σπίρτζης δεν υπογράψει ως τα τέλη Αυγούστου ή Σεπτεμβρίου θα μείνουμε με την πίκρα ότι όλα γίνονται με σκοπιμότητες που ο απλός πολίτης δεν μπορεί να καταλάβει».

«Οι αλλαγές στην πόλεις μας συνεχίζονται, έγινε το σιντριβάνι, σε άλλους αρέσει σε άλλους όχι, η ακραία κριτική που γίνεται με ακραία παράπονα δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Χαιρόμαστε κάτι καινούργιο. Μέσα στον Αύγουστο δημοπρατείται όπως είπε και ο περιφερειάρχης και η υπόλοιπη ανάπλαση της κεντρικής πλατείας» συμπλήρωσε ο κ. Λιατσής.

Εκλογολογία…

Σε ερώτηση για τα προεκλογικά δεδομένα –όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής- ο κ. Λιατσής έκανε μια πραγματικά «χορταστική» δήλωση αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Αρχικά είχαν πει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019 όμως τελικά πάμε για το Μάιο της ίδιας χρονιάς. Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι αυτό το γεγονός δεν μας αιφνιδίασε αφού είχαμε κάνει τον προγραμματισμό μας. Προσωπικά δεν αιφνιδιάστηκα ούτε δυσαρεστήθηκα. Προεκλογικά λες 10 πράγματα και περιμένεις να σουν βγουν τα 5, 6 ή 7 από αυτά. Κανείς δεν περίμενε ότι θα λέγαμε “τελεία και παύλα” στο θέμα των σκουπιδιών, οι μνήμες θα μας κυνηγούν. Δεν ξεχνάμε την οικονομική ένδεια που υπήρχε για να πάρουμε ποσά και να μεταφέρουμε σκουπίδια. Φτάσαμε όμως να έχουμε αποθεματικό στο δήμο 8,5 εκατ. ευρώ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μην υπάρχουν ούτε υποψίες για ανομήματα κι όποιος θέλει να αντιπαραταχθεί σε αυτή τη λογική θα πρέπει να φέρει τα χαρτιά του από διώξεις σαν εκείνες που υπέστην εγώ, να τα βάλει πάνω στο τραπέζι. Η ψυχολογία μου έχει αλλάξει όπως και η προοπτική μου για τα κοινά… δεν πρόκειται όμως να την αποκαλύψω νωρίτερα από 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Έχουν πρόβλημα να εμφανίσουν την  πρόθεση τους για το δήμο του Πύργου άνθρωποι που επιδιώκουν την αναγνωρισιμότητα, αυτοί που θέλουν να τους μάθει ο κόσμος. Υπάρχει πρόσφατη δημοσκόπηση που λέει πως η αναγνωρισιμότητα μου σε επίπεδο νομού φτάνει το 97-98%… θα πρέπει εγώ τώρα να παρατήσω τη δουλειά που κάνουμε; Δεν έχω καμία υποχρέωση σε κανένα να αποκαλύψω τις προθέσεις μου, ούτε καν στους συνεργάτες μου τους οποίους καλώ να μην θεωρήσει κανείς τους το δεκάμηνο που ακολουθεί ως προεκλογικό διότι να το κάνει θα τον διώξω. Όποιος κάνει παρασπονδίες δεν έχει θέση δίπλα μου. Εξυπηρετούμε όλο το κόσμο… στα χωριά πως θα πάμε; Η παράταξη μου έχει 10 πρόεδρους σε σύνολο 47. Θα αφήσουμε τα 37 χωριά απ` έξω για να πάμε στους 10 δικούς μας προέδρους; Αυτό είναι έγκλημα! Συνεργάτες μου που θα έχουν αυτή τη λογική θα τους βλέπετε να φεύγουν  ή να ανεξαρτητοποιούνται. Θα πάμε για να υλοποιήσουμε εκείνα που πρέπει το επόμενο διάστημα. Για μένα τέρμα η εκλογολογία… ρωτήστε με για τα έργα και τις δράσεις που προγραμματίζουμε. Για το δημαρχιλίκι τέλος. Ευχαριστώ τον κόσμο για ότι μου έχει δώσει, του δίνω το υπόλοιπο που έχω σαν δύναμη και παρακαλώ τους συνεργάτες μου να σταθούν όρθιοι. Θα είμαι δήμαρχος μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας μου και θα κάνω τη δουλειά μου για να μην πέσει η πόλη σε αρρυθμία Διοικητική γιατί θα είναι καταστροφή. Θα ασκώ τα καθήκοντα μου έτσι όπως έχω ορκιστεί… με επιμέλεια καλού οικογενειάρχη».

Λίφτινγκ στο Λάτσειο!

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑΤΡΙΣ ένα ολικό «λίφτινγκ» του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος του Πύργου Γαβρίλης Λιατσής έχει τις τελευταίες ημέρες σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του Ιδρύματος Λάτση. Εκτός του Λάτσειου –οι εργασίες ανακαίνισης του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο-  «λίφτινγκ» θα υποστεί και το πατρικό σπίτι του Γιάννη Λάτση, στην είσοδο του Κατακόλου, που σήμερα λειτουργεί ως μουσείο.

Και νέα ανάπλαση

Ο κ. Λιατσής έκανε λόγο και για ανάπλαση της μικρής πλατείας μπροστά από το Επιμελητήριο Ηλείας (σ.σ. αρχές πεζόδρομου 28ης Οκτωβρίου), μετά και την απόφαση για κλείσιμο του περιπτέρου Κουντούζη που λειτουργούσε επί σειρά ετών αυτό σημείο.

Όλη η επικαιρότητα