Ηλεία Πολιτισμός

Δήμος Πύργου: Με τις «Νύχτες καλοκαιριού 2020» το φετινό καλοκαίρι δεν θα χαθεί

«Νύχτες καλοκαιριού 2020» είναι ο τίτλος του νέου φιλόδοξου εγχειρήματος που αφορά τις Πολιτιστικές δράσεις για το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα του οποίου παρουσίασαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο, ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού (ΔΟΠΠ), Χάρης Μικελόπουλος. Στην παρουσίαση έδωσε το παρόν και ο Ηλείος καλλιτέχνης – δημιουργός Γιάννης Τζουανόπουλος, προς τιμήν του οποίου ο δήμος Πύργου θα διοργανώσει μια μεγάλη συναυλία στις 23 Αυγούστου 2020. Τον καταξιωμένο και πολυσχιδή καλλιτέχνη θα συνοδεύσουν επί σκηνής μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου και μουσικού στερεώματος όπως οι Μίμης Πλέσσας,  Κώστας Μακεδόνας, Πέτρος Γαιτάνος, Μαρία Σολδάτου κ.α.

Με σύνθημα «αυτό το καλοκαίρι δεν θα χαθεί» και με το βλέμμα στραμμένο στον πολίτη ο δήμος Πύργου και ο ΔΟΠΠ δημιούργησαν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα εκδηλώσεων με στόχο οι «Νύχτες καλοκαιριού» να γίνουν θεσμός. Ένα πρόγραμμα που –όπως ειπώθηκε- συστάθηκε με μεγάλη προσοχή και επιμέλεια και περιλαμβάνει συμμετοχή αγαπημένων ονόματων του ελληνικού πενταγράμμου, βιρτουόζους του θεάτρου σκιών, αθλητικά events , ρομαντικές καντάδες άλλης εποχής, παιχνίδια και δράσεις για τα παιδιά, θεατρικές παραγωγές κ.α. Ο ΔΟΠΠ για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάζεται ενεργά με τον πολιτιστικό σύλλογο Κατακόλου «Ο Φάρος», την τοπική κοινότητα Κατακόλου (σ.σ. όπου θα φιλοξενηθεί μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων), τον πολιτιστικό σύλλογο Αγίου Ιωάννη και τον Ναυτικό Όμιλο Πύργου.

Όλες οι δράσεις είναι πλήρως εναρμονισμένες στους κανόνες και τα μέτρα που έχουν οριστεί από το υπουργείο Υγείας σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών για τον Covid 19, καθώς θα τηρούνται αυστηρά όλες  οι αποστάσεις ασφαλείας.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως όλες οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε οριοθετημένο χώρο με αριθμημένα καθίσματα και θα είναι δωρεάν για το κοινό.

«Εκδηλώσεις με όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις»…

Ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε πως «Καλοκαίρι χωρίς εκδηλώσεις ψυχαγωγίας δεν υπάρχει αν και το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό και ευχόμαστε να είναι το τελευταίο. Φαίνεται ότι έχουμε μια μεταβαλλόμενη υγειονομική ατμόσφαιρα η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατρέψει τον οποιοδήποτε σχεδιασμό αφού υπερέχει η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών.

Εμείς θέτουμε τους κανονισμούς της υγειονομικής κοινότητας και εντός αυτού του πλαισίου έχουμε προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεις που δεν παραβιάζουν αρχές και δεν εγκυμονούν κίνδυνο ενώ θα τηρήσουμε όλες τις προϋποθέσεις με θρησκευτική ευλάβεια.

Καλοκαίρι, θάλασσα, ψυχαγωγία, γιορτές και ξεκινάμε από τον Πύργο, σταματάμε στον Άγιο Ιωάννη, φτάνουμε Κατάκολο, πάμε Σπιάτζα, ερχόμαστε πλατεία πάλι και πηγαίνουμε σε όλα τα χωριά. Φέτος χρηματοδοτήσαμε από το ταμείο του δήμου αρκετούς πολιτιστικούς συλλόγους και θα χρηματοδοτήσουμε και άλλους για να διοργανώσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις όχι πανηγύρια αλλά άλλες εφάμιλλες που έχουν το στοιχείο ψυχαγωγίας και της επανόδου στην επιφάνεια χαμένων πολιτιστικών πτυχών, της παράδοσης, τη ιστορίας δηλαδή θα έχουν χαρακτήρα διαπαιδαγώγησης και επιμόρφωσης.

Στο χώρο της μαρίνας του Κατακόλου θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις θεματικές με αναφορά στο ρεμπέτικο, στη ζωή των ψαράδων, συναυλιακού χαρακτήρα.

Με τον Γιάννη Τζουανοπουλο ως καλλιτεχνικό σύμβουλο προγραμματίζουμε πιο σταθερή συνεργασία αφού είναι από του λίγους που έχουν δείξει συνέπεια και προσήλωση στον εθελοντισμό και διαθέτει την εκτίμηση απ’ όλο τον κόσμο. Τον ευχαριστούμε που ανιδιοτελώς είναι μαζί μας και πιστεύουμε ότι θα είναι καθοριστική η βοήθεια του στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

Εκτός από την πολιτιστική διάσταση των εκδηλώσεων προσπαθούμε να ενταχθούμε και στον οικονομικό κύκλο να στηρίξουμε όσο μπορούμε τα καταστήματα, να αποκατασταθούν οι σχέσεις στο Κατάκολο, να σταματήσουν κακές αντιλήψεις».

«Αυτό το καλοκαίρι δε θα χαθεί»… 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος ανέφερε ότι «Το σύνθημα μας είναι ότι αυτό το καλοκαίρι δε θα χαθεί. Έχουμε κάνει προσπάθεια και δημιουργήσαμε πρόγραμμα εκδηλώσεων ποικίλο, με όλα τα μέτρα. Θα γίνουν στο χώρο μαρίνας με κιγκλιδώματα, θα υπάρχουν θέσεις, όχι όρθιοι, θα πρέπει να τηρήσουμε όλοι τα μέτρα 1300 θέσεις . Μπαίνουμε στο χάρτη των εκδηλώσεων για πρώτη φορά ίσως γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε τα φεστιβάλ και στον Πύργο δεν είχαμε πέρα από μια δυο, δεν είχαμε πλήρες πρόγραμμα. Ξεκινάμε λοιπόν, όπως κάναμε με Χριστούγεννα, απόκριες, σταματήσαμε κορονοϊό, τώρα στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συναυλίες, δράσεις, αθλητικά events.

«Με συγκινεί η βραδιά προς τιμήν μου» 

Τέλος ο Γιάννης Τζουανόπουλος δήλωσε πως «Εκφράζω τη χαρά μου γιατί βλέπω παλιούς γνώριμους, συμπαραστάτες στο έργο το δικό μου στα Μακρίσια. Όλο αυτό το έργο είναι του Χάρη Μικελόπουλου, εγώ ασχολήθηκα μόνο με τη βραδιά που κλείνει τις εκδηλώσεις και αφορά την εκδήλωση τιμής σε μένα. Μια βραδιά που την επιμελούμαι εδώ και καιρό και είναι πολύ συγκινητικό. Θα συμμετάσχουν ο Μίμης Πλέσσας, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Πέτρος Γαϊτάνος, η παιδική χορωδία Τυπάλδου, η Σοφία Βόσσου, η Σουλτάτου, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης που τάραξε τα νερά στην ταινία Ευτυχία και ο δικός μας Γιώργος Αδαμόπουλος που τον γνώρισα στην περιοχή μας ένα βράδυ και εντυπωσιάστηκα. Θα τραγουδήσει μάλιστα και δυο τραγούδια που έχω γράψει ειδικά για τη βραδιά. Υπάρχουν και άλλα ονόματα που θα προστεθούν στη συνέχεια».

Παρόν στη συνέντευξη τύπου έδωσε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου «Ενεργοί πολίτες Αγίου Ιωάννη», Γιάννης Καλόφωνος που αναφέρθηκε στο τριήμερο των πολυποίκιλων εκδηλώσεων Πολιτισμού που θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία του Αγίου Ιωάννη στις 22,23 και 24 Ιουλίου 2020. Ο ίδιος ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου και τον πρόεδρο του ΔΟΠΠ για την στήριξη και τις προσπάθειες τους για ένα καλοκαίρι πολιτισμού και προσφοράς στον τόπο μας.

«ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2020» – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ (Έναρξη εβδομάδας Θάλασσας)

21.30-«ΚΑΙ Ο ΜΗΝΑΣ ΕΧΕΙ 9» Συναυλία στη μαρίνα Κατακόλου με τον Μπάμπη Τσέρτο και την Ειρήνη Τουμπάκη σε ένα αφιέρωμα στο ελαφρύ ελληνικό τραγούδι με τα ομορφότερα τραγούδια των: Σουγιούλ, Αττίκ, Χαιρόπουλο, Μουζάκη, Γιαννίδη, Μωράκη κ.α.

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ

21.30-Θέατρο Σκιών Στέφανου Παπαγεωργίου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κατακόλου «Ο Φάρος», στο αλσύλλιο Κατακόλου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ

19.00-Έκθεση ζωγραφικής «Θέμης Τσιρώνης»-Θέατρο Σκιών-Έκθεση φιγούρας-Χορευτικά Μυρτιάς και Αγίου Ιωάννη. Πλατεία Αγίου Ιωάννη.

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

 19.30-Θέατρο Σκιών-Χορευτικά Κατακόλου και «Χοροσταλίτες». Πλατεία Αγίου Ιωάννη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

18.00 Αθλητικό event, ΔΙΑΘΛΟΝ για τα παιδιά στην Παραλία Κατακόλου (Κολύμπι και τρέξιμο).

 21.30 «Τραγούδια μόνο λαικά». Μουσική παράσταση με την  Κατερίνα Ντίνου να ερμηνεύει τραγούδια από τους προσωπικούς της δίσκους και μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες στην πλατεία του Αγίου Ιωάννη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

18.00 Αθλητικό event, TΡΙΑΘΛΟΝ για τα παιδιά στην Παραλία Κατακόλου (Τρέξιμο, κολύμπι, ποδηλασία)

21.30 Συναυλία με τους “Σαμποτάζ”. Οι: Ευδοκία Ράπτη, Πάνος Χατζηλαζαρίδης, Αλέξανδρος Αλεξίου, Ιωάννης Κιζιρίδης και Παναγιώτης Δανίκας σε τραγούδια ρεμπέτικα, λαικά και παραδοσιακά με μια μοναδική παρουσίαση, στη μαρίνα Κατακόλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

18.00 Αθλητικό event για τα παιδιά στην Παραλία Κατακόλου (Κολύμπι)

21.00, Νυχτερινή Βαρκαρόλα με τους «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» να ερμηνεύουν τραγούδια που θα μας ταξιδέψουν στο χρόνο.

Τελετή λήξης Εβδομάδας Θάλασσας, στο λιμάνι Κατακόλου

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ

21.30 Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας παρουσιάζει την «Γκόλφω» του Περεσιάδη στον προαύλιο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου.

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

21.30  «Πήρα από την νιότη χρώματα», Συναυλία με την Ζωή Παπαδοπούλου σε ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην μεγάλη μας στιχουργό Ευτυχία Παπαγιαννόπουλου. Στη μαρίνα Κατακόλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

19.00-Ο Μάγος Κοnstantin και η ομάδα του σε ένα μαγικό παιχνίδια για τα παιδιά με πολλές εκπλήξεις, στο αλσύλλιο Κατακόλου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.00-Θέατρο Σκιών του Στέφανου Παπαγεωργίου στο Ανεμοχώρι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 21.30– «Ροκ ελληνικό!» Συναυλία των «Χρωμάτων της Ήλιδας» σε ένα αφιέρωμα στο ελληνικό ροκ, στη μαρίνα Κατακόλου.

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 21.00-Θέατρο Σκιών του Στέφανου Παπαγεωργίου στο Σόπι.

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

21.30– «Αβάντι μαέστρο… ρεμπέτικα». Μια μοναδική παράσταση όπου ο Καραγκιόζης και όλοι οι ήρωες του θεάτρου σκιών του Ηλία Καρελλά συναντούν τους Βαμβακάρη, Τσιτσάνη, Μπέλλου, Παπαϊωάνου ακόμη και Χατζηδάκη με τις μοναδικές ερμηνείες του ρεμπέτη Αγάθωνα και της Κατερίνας  Τσιρίδου. Στη μαρίνα Κατακόλου.

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 21.30– Συναυλία με τον Λάκη  Παπαδόπουλο και τον Μανώλη Φάμελο. Οι δύο μεγάλοι τραγουδοποιοί συναντιούνται επί σκηνής με προσωπικές επιτυχίες που έχουν αφήσει τη σφραγίδα τους στο μουσικό στερέωμα. Στη μαρίνα Κατακόλου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-Χορευτικά Πολιτιστικού Συλλόγου «Φάρος» – Αγίου Ιώαννη – Μυρτιάς.

Δείτε επίσης:

Δήμος Πύργου – ΔΟΠΠ: «Νύχτες καλοκαιριού 2020» – Ένας νέος θεσμός γεννιέται

Όλη η επικαιρότητα