Ηλεία

Δήμος Πύργου: Ομόφωνο ψήφισμα για το Πάτρα – Πύργος

Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρη ήταν η θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, στην προχθεσινή συνεδρίαση του, όσον αφορά την υλοποίηση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος.

Το Σώμα έστειλε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση -και κυρίως προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό- ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί πάση θυσία χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

«Το ποτήρι ξεχείλισε» ήταν η ατάκα που είπε σε κάποια στιγμή της ομιλίας του ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, λόγια που αντικατοπτρίζουν την κοινή γνώμη των πολιτών της Ηλείας που έχουν ακούσει επί σειρά ετών πολλές υποσχέσεις χωρίς όμως να βλέπουν αποτέλεσμα…

Μέσα σε κλίμα ενότητας ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι δημοτικοί σύμβουλοι διατύπωσαν την θέληση των δημοτών του Πύργου αλλά και όλων των κατοίκων της Ηλείας που δεν αποδέχονται πλέον άλλες καθυστερήσεις και ζητούν να συνεχιστούν οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου στις πέντε εργολαβίες του με εντατικούς ρυθμούς και παράλληλα να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στις υπόλοιπες τρείς. Οτιδήποτε άλλο αυτή τη στιγμή θα είναι για… λαϊκή κατανάλωση στα μάτια των Ηλείων!

Στο κοινό μέτωπο διεκδίκησης του αυτονόητου, μιας και όλη η Ηπειρωτική Ελλάδα -πλην Ηλείας- συνδέεται με κλειστούς και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους, κλήθηκαν να δηλώσουν παρόν όλοι! Το κάλεσμα του Τάκη Αντωνακόπουλου είχε αντίκρισμα αφού στην αίθουσα συνεδριάσεων του Λάτσειου βρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων καθώς και πολίτες! Παράλληλα όμως ζητήθηκε και η συν-ταύτιση και συμμετοχή βουλευτών και περιφερειακών συμβούλων που θα πιέσουν με την στήριξη τους για την υλοποίηση του δίκαιου αιτήματος της Ηλείας που θα της επιτρέψει να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν ακούστηκαν τυχαία λόγια για… σύγκρουση κατά την διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης! Πλέον πολιτικό προσωπικό και πολίτες είναι όχι απλά διατεθειμένοι αλλά έτοιμοι να το πράξουν, νιώθοντας ότι τόσα χρόνια έχουν πέσει θύματα κοροϊδίας! Δεν θα ανεχθούν κάτι άλλο πέρα από το προφανές και το δίκαιο που δεν είναι άλλο από την υλοποίηση του έργου ζωτικής σημασίας για το νομό. Και μόνο μια θετική πάνω σ` αυτό απάντηση θα τους ικανοποιήσει…

Το μήνυμα στάλθηκε λοιπόν και καλό θα είναι αυτοί που το έλαβαν να το πάρουν σοβαρά υπ` όψιν τους…

To ψήφισμα…

Πιο συγκεκριμένα τo ψήφισμα (σ.σ. στο οποίο αναμένεται να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις), του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου για το Πάτρα – Πύργος αναφέρει τα παρακάτω…

«Το Δημοτικό Συμβούλιο, οι θεσμικοί, κοινωνικοί και λοιποί φορείς του Δήμου Πύργου και όλοι οι πολίτες της πρωτεύουσας του νομού απαιτούμε την κατασκευή του δρόμου “Πάτρα – Πύργος” και την επέκτασή του έως το Καλό Νερό και την Τσακώνα, ώστε να ολοκληρωθεί ο οδικός δακτύλιος της Πελοποννήσου. Επιπλέον απαιτούμε τη λειτουργική σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία, γιατί “Ολυμπία Οδός” χωρίς την Αρχαία Ολυμπία δεν μπορεί να υπάρξει.
Η καθυστέρηση εκτέλεσης του έργου θέτει την ασφάλεια των πολιτών σε κίνδυνο και ταυτόχρονα υπονομεύει την τουριστική και αναπτυξιακή προοπτική του νομού μας συνολικά.
Η εκ νέου διαδικασία που απαιτεί και πάλι την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά παράλληλα θα προκαλέσει στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια από τους ανάδοχους και πιθανόν καταβολή αποζημιώσεων σε αυτούς, θα οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση υλοποίησης του έργου, την οποία κατ’ ουδένα τρόπο θα αποδεχθούμε.
Η Κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της και να εντατικοποιήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες για την συμβασιοποίηση και των τριών υπολειπόμενων εργολαβιών, προκειμένου και αυτές να εκτελεστούν εντός του χρονοδιαγράμματος του τρέχοντος ΕΣΠΑ, δηλαδή έως το τέλος του 2023.
Καλούμε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει πράξη την προσωπική του δέσμευση για άμεση υλοποίηση του έργου, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στον Πύργο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο για κινητοποιήσεις – δράσεις – ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει την έγκαιρη εκτέλεση του δρόμου, που αποτελεί ΕΡΓΟ ΖΩΗΣ για τον τόπο μας».

Το παρόν να κοινοποιηθεί στον Πρωθυπουργό, Υπουργούς, στη Βουλή των Ελλήνων, στους Αρχηγούς Κομμάτων, στην Περιφέρεια κλπ.

Όλη η επικαιρότητα