Ηλεία

Δήμος Πύργου: Πληθώρα παρεμβάσεων σε σχολικές μονάδες

Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται από την περίοδο του Πάσχα μέχρι και σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης των σχολικών μονάδων του Δήμου Πύργου. Η αντίληψη της δημοτικής αρχής για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, είναι ότι πρέπει να έχει τη συνολική ευθύνη και τον έλεγχο για κάθε εργασία που εκτελείται. Με ειδικευμένο προσωπικό, που προσελήφθη στον Δήμο στο πλαίσιο της κοινωφελούς απασχόλησης, εκτελούνται οργανωμένα και  μεθοδικά εργασίες που αφορούν ηλεκτρολογικά, οικοδομικά, ξυλουργικά, σιδηρουργικά, ελαιοχρωματισμούς, αποκαταστάσεις αύλειων χώρων και σκεπών.

Οι δύο Σχολικές Επιτροπές  του Δήμου Πύργου, μέσω του προέδρου τους Δημήτρη Μεσσαλά ανέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος των  δαπανών, προσφέροντας τη δυνατότητα ακόμα και σε  μικρές σχολικές μονάδες να υποδεχτούν τη νέα σχολική χρονιά  σε  χώρους ασφαλείς, καθαρούς και τακτοποιημένους.

Παράλληλα η Σχολική Επιτροπή μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έχει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της εισαγωγής στη δημόσια εκπαίδευση των μικρών μαθητών ηλικίας 4-5 χρόνων που υποχρεωτικά  εγγράφηκαν στα νηπιαγωγεία του Δήμου Πύργου. Η ένταξη αυτή, απαιτεί προσαρμογή σε ειδικές συνθήκες λειτουργίας. Με ιδιαίτερη ευαισθησία, για την ομάδα των νεοεισαχθέντων μαθητών και σε συνεργασία με τις νηπιαγωγούς που απευθύνθηκαν στη Σχολική Επιτροπή, βρίσκεται σε εξέλιξη η προμήθεια εξοπλισμού απαραίτητου για τη λειτουργία των ολοήμερων νηπιαγωγείων.

Με περισσή φροντίδα εργατοτεχνικό προσωπικό και διοικητικό της Διεύθυνσης Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, εργάζονται για να προλάβουν έγκαιρα να φέρουν εις πέρας τις εργασίες και την προμήθεια, όλων όσων έχει θέσει ως βασικό στόχο ο πρόεδρος κ. Μεσσαλάς για τη νέα σχολική χρονιά.

Η διαρκής ασφάλεια και υγεία των μαθητών αποτελεί  για τη δημοτική αρχή πρωταρχικό στόχο. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μεσσαλάς, με προσωπικό ενδιαφέρον, παρακολουθεί τις εξελίξεις των εργασιών  ώστε όλες οι εργασίες να περατωθούν ταχύτατα αλλά να διασφαλίζουν και τις απαραίτητες προδιαγραφές.

Η λίστα των σχολικών μονάδων που έχει υπάρξει παρέμβαση έως και σήμερα είναι μακρά : 1ο Δημοτικό Σχολείο, 4ο Δημοτικό Σχολείο, 5ο Δημοτικό Σχολείο, 7ο Δημοτικό Σχολείο, 8ο Δημοτικό Σχολείο, Δημοτικό Σχολείο Μυρτιάς, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Κατακόλου,  3ο Νηπιαγωγείο, 4ο Νηπιαγωγείο, 5ο Νηπιαγωγείο, 6ο Νηπιαγωγείο, 7ο Νηπιαγωγείο, 8ο Νηπιαγωγείο, 10ο Νηπιαγωγείο, 11ο Νηπιαγωγείο, 13ο Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, ΕΕΕΕΚ στα Βυτινέικα, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βαρβάσαινας, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Σκουροχωρίου, Νηπιαγωγείο- Δημοτικό Σχολείο  Γουμέρου, 3ο Γυμνάσιο, Δημοτικό Σχολείο – Νηπιαγωγείο Μουζακίου και οι εργασίες συνεχίζονται και σε άλλα σχολεία.

Εξίσου σημαντικές εργασίες αναμένεται να εξελιχτούν κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου καλοκαιριού, αφού θα ακολουθήσουν και αναθέσεις σε εξωτερικά συνεργεία για πολύπλοκες εργασίες, προκειμένου να κερδηθεί η μάχη με το χρόνο που απομένει, έως ότου πραγματοποιηθούν οι αγιασμοί στις σχολικές μονάδες.

Όλη η επικαιρότητα