Ηλεία Οικονομία

Δήμος Πύργου: Ψάχνει έκταση για την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου

Ακούστε το άρθρο

Μετά από την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Πύργου που ενέκρινε την έναρξη των ενεργειών  για την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου, ο Δήμος Πύργου καταθέτει πρόσκληση ενδιαφέροντος προσφοράς ακινήτου για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Το ακίνητο θα πρέπει να έχει έκταση επιφανείας τουλάχιστον 100 στρεμμάτων και  να βρίσκεται νότια του Δήμου Πύργου (σύμφωνα με την 31/2016 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας)…

Σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά του ακινήτου τους με τους κάτωθι τρόπους :

α) πώληση και β) προσφορά γης στην υπό σύσταση Ανώνυμη Εταιρία Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου Δήμου Πύργου.

Οι προσφορές πρέπει να συνοδεύονται  από: α) Τίτλους ιδιοκτησίας, β) πλήρες τοπογραφικό διάγραμμα υπογεγραμμένο από πολιτικό μηχανικό με εντοπισμένο το οικόπεδο κατά Ε.Γ.Σ.Α. και υπόμνημα με τους όρους δόμησης και αρτιότητας, γ) επιστολή προσφοράς των ιδιοκτητών με σ θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους που θα περιέχει σύντομη περιγραφή του ακινήτου και αναφορά στον τρόπο προσφοράς αυτού.

Οι φάκελοι προσφορών πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 2 Απριλίου 2018 στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα του Δήμου (στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο).

 

«Κλειδί» για τη βιομηχανική ανασυγκρότηση της οικονομίας

Σημειώνεται πως τα επιχειρηματικά πάρκα έχουν χαρακτηριστεί ως «κλειδί» για τη βιομηχανική ανασυγκρότηση της οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η ανάπτυξη των οργανωμένων επιχειρηματικών πάρκων και βιομηχανικών περιοχών είναι στρατηγική προτεραιότητα για το Υπουργείο Οικονομίας. Τα επιχειρηματικά πάρκα συγκεντρώνουν την επιχειρηματική και τη βιομηχανική δραστηριότητα σε οργανωμένες περιοχές με τις κατάλληλες υποστηρικτές υποδομές. Μειώνουν το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, ενισχύουν τις συνέργειες και τις συνεργασίες μεταξύ τους, συμβάλλουν στη δημιουργία ολοκληρωμένων αλυσίδων αξίας και διαμεσολαβούν για τη μεταφορά και τη διάχυση της τεχνολογίας. Αποτελούν δηλαδή ένα βασικό εργαλείο για την αύξηση της παραγωγικότητας των εγχώριων επιχειρήσεων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα συνεισφέρουν αποφασιστικά στην προστασία του περιβάλλοντος, της δημόσιας υγείας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων πέριξ ή πλησίον των περιοχών που συντελείται η παραγωγική δραστηριότητα. Καθιστούν πιο συμφέρουσα και πιο αποτελεσματική την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και της βιομηχανικής συμβίωσης, με δραστικό περιορισμό των ρύπων και των λυμάτων.

Όλη η επικαιρότητα