Ηλεία

Δήμος Πύργου: Σκληρή αντίδραση και στο βάθος… παραιτήσεις!

Εντείνονται οι αντιδράσεις από πλευράς δήμου Πύργου μετά την γνωστοποίηση ότι στην προκήρυξη για πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού δεν περιλαμβάνεται το νοσοκομείο του Πύργου (σ.σ. αλλά ούτε τα άλλα δυο της Ηλείας).

Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ψήφισμα εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία του για την προκλητική –όπως χαρακτηρίζει- παράλειψη του Υπουργείου Υγείας, ενώ λίγες ώρες αργότερα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων –υπό την προεδρία του δήμαρχου Τάκη Αντωνακόπουλου- όπου αποφασίστηκε ο τρόπος που οι αντιδράσεις για την απόφαση του υπουργείου θα κλιμακωθούν μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα…

Στην δια περιφοράς συνεδρίαση που πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τη λήψη απόφασης για την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την προκλητική παράλειψη του Υπουργείου Υγείας που δεν συμπεριέλαβε το Νοσοκομείο του Πύργου στην προκήρυξη πρόσληψης Ιατρών και αποφάσισε ομόφωνα ότι:

Α) Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του συνόλου των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών του Δήμου Πύργου για την προκλητική παράλειψη του Υπουργείου Υγείας που στην προκήρυξη πρόσληψης ειδικευμένων Ιατρών προς πλήρωση κενών θέσεων νοσηλευτικών μονάδων της 6ης Υ.Π.Ε. δεν προβλέπεται κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων Ιατρών του Νοσοκομείου Πύργου.

Β) Απαιτεί την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος της κοινωνίας, για τη λύση του προβλήματος και την άμεση πρόσληψη ειδικευμένων Ιατρών στο Νοσοκομείο της Ηλείας.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, χθες το βράδυ στο Λάτσειο, με την συμμετοχή της πλειοψηφίας των αρχηγών και μελών των παρατάξεων του Σώματος ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «Θα πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και να ενοχλήσουμε διότι δεν μιλάμε για ένα στιγμιαίο γεγονός αλλά για μια διαχρονική επιδείνωση που έχει οδηγήσει το Γενικό νοσοκομείο της Ηλείας στην απαξίωση. Χωρίς γιατρούς δεν έχεις νοσοκομείο! Χρειάζονται 4-5 παθολόγοι τουλάχιστον.

Απαιτείται Πανηλειακή κινητοποίηση αφού είναι θέμα που επηρεάζει την υγεία των κατοίκων όλης της Ηλείας και όχι η παρερμηνεία-ψευτοαντίθεση του Πύργος – Αμαλιάδα. Χρειάζεται συμμετοχή όλων των δημάρχων και σίγουρα όλων των βουλευτών του νομού. Να ξεσηκωθούμε όλοι! Να πιέσουμε με τον τρόπο που επιτρέπει η πολιτική διαδικασία. Ακομμάτιστα γιατί η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό και μας αφορά όλους».

Ο Αντώνης Καράμπελας τόνισε πως είναι σύμφωνος σε ότι αποφασιστεί και πρότεινε πως «εφόσον δεν εισακουστούμε να προχωρήσουμε σε παραιτήσεις όλου του Δημοτικού Συμβουλίου».

Ο Γιώργος Ανδριόλας δήλωσε ότι «θα πρέπει να εξετάσουμε την περίπτωση να κινηθούμε νομικά τόσο για το θέμα του νοσοκομείου όσο και για το Πάτρα – Πύργος αφού και στις δυο περιπτώσεις έχουμε απώλειες σε ανθρώπινες ζωές».

Ο Χρήστος Γιάνναρος είπε πως «πρέπει να αναδειχθεί συνολικά το θέμα της υποστελέχωσης στα νοσοκομεία όλης της χώρας αφού στην προκήρυξη προβλέπονται μόλις 81 θέσεις όταν τα συνδικαλιστικά όργανα μιλούν για 5 έως 7 χιλιάδες αναγκαίες προσλήψεις γιατρών».

Ο Γιάννης Αργυρόπουλος ζήτησε από όλους σύμπνοια και ομαδικό πνεύμα προκειμένου «να διεκδικήσουμε το αυτονόητο για την Υγεία στην Ηλεία». «Να μπουν και οι βουλευτές στο παιχνίδι αφού το θέμα είναι πολιτικό», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Ο Λάμπης Αριστειδόπουλος πρότεινε «Να καλέσουμε Κυβέρνηση και 6η ΥΠΕ να αποσύρουν ή να αναθεωρήσουν την συγκεκριμένη προκήρυξη και να βγει νέα ή συμπληρωματική που να περιέχει προσλήψεις και στο νοσοκομείο Πύργου».

Οι παρόντες στην έκτακτη σύσκεψη συμφώνησαν ότι τα επόμενα βήματα που θα εκφράσουν την αντίδραση ενάντια στην απόφαση που ανακοινώθηκε, θα είναι η επιδίωξη συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην Αθήνα όπου θα παραδοθεί έγγραφο με αιτήματα που θα υπογράφεται από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, τους βουλευτές του νομού και τους εκπροσώπους φορέων του ευρύτερου κοινωνικό – οικονομικού χώρου της Ηλείας.

Αν τα παραπάνω δεν επιφέρουν αποτέλεσμα το επόμενο βήμα θα είναι η διοργάνωση μιας Πανηλειακής λαϊκής συγκέντρωσης…

Όλη η επικαιρότητα