Δήμος Πύργου: Στις επάλξεις οι εργαζόμενοι – Καθημερινή μάχη για να μείνει καθαρή η πόλη και οι τοπικές κοινότητες

Ένας από τους κλάδους των εργαζόμενων που συνεχίζει να εργάζεται, παρά τις αντίξοες και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, είναι οι υπάλληλοι των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων της χώρας…

Στον δήμο Πύργου εργαζόμενοι, προϊστάμενοι, οδοκαθαριστές, και οδηγοί απορριμματοφόρων, βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις δίνοντας πραγματική μάχη για την τήρηση και εφαρμογή του προγράμματος της αποκομιδής των απορριμμάτων…

«Ο κορωνοιός μπορεί να μας έκλεισε στο σπίτι, ωστόσο η αποκομιδή των απορριμμάτων συνεχίζεται κανονικά αφού η παραγωγή  απορριμμάτων δεν σταματά και κάποιοι πρέπει να διατηρήσουν την πόλη και τις κοινότητες καθαρές. Αυτό το έργο συνεχίζουν να διεκπεραιώνουν  – παρά τα μεγάλα προβλήματα- οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας», τονίζει στην εφημ ΠΑΤΡΙΣ ο αντιδήμαρχος της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Πρασίνου του δήμου Πύργου Λάμπης Αριστειδόπουλος.

Ο κ. Αριστειδόπουλος έχοντας στο πλευρό του την διευθύντρια της υπηρεσίας Γαγιάνη Σισκάκη και τον άμισθο σύμβουλο του δημάρχου σε θέματα Πρασίνου Χρήστο Κανδρή, μίλησε για τον τιτάνιο αγώνα που δίνεται καθημερινά ώστε η πόλη και τα χωριά να παραμείνουν καθαρά μην παραλείποντας να ευχαριστήσει τους μάχιμους εργαζόμενους που παρά τους κινδύνους και έχοντας εξοπλιστεί με το κατάλληλο υγειονομικό υλικό, βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις του δύσκολου καθήκοντος…

«Έχουμε επιμείνει να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας με μάσκες, γάντια και στολές. Περιμένουμε να σταλεί κι άλλο υλικό όπως έχει ενημερώσει η ΚΕΔΕ. Οι οδοκαθαριστές συνεχίζουν να εργάζονται αν και με μειωμένο προσωπικό. Περιμένουμε τους 8μηνίτες που έχει ανακοινώσει το υπουργείο ότι θα προσληφθούν με διαδικασία του ΑΣΕΠ. Ο αγώνας είναι καθημερινός για όλους μας, διεύθυνση και προσωπικό, δίνουμε καθημερινά μάχη. Παρά τις πολλές δυσκολίες είμαστε παρόντες», τονίζει ο κ. Αριστειδόπουλος.

Ας σημειωθεί πως η υπηρεσία Πρασίνου συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμα των εργασιών της σε περιοχές του δήμου για την απομάκρυνση χόρτων, κλαδεμάτων αλλά και τον καθαρισμό πρανών σε επαρχιακές οδούς και δρόμους της πόλης. «Αυτή τη περίοδο θα παρακαλούσαμε τους πολίτες να μην εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα δίπλα από τους κάδους. Η πλειοψηφία των πολιτών ανταποκρίνεται, μόνο κάποιοι λίγοι δεν το κάνουν. Θεωρώ όμως πως και με τις δικές μας συνεχείς οχλήσεις θα ανταποκριθούν και αυτοί. Εύχομαι να πάνε όλα καλά και όταν λήξει η καραντίνα τότε θα μπορούν να εναποθέτουν και ογκώδη αντικείμενα και εμείς θα μπορούμε τα κάνουμε την αποκομιδή τους απρόσκοπτα», λέει ο κ. Αριστειδόπουλος.

Παράλληλα, και όσον αφορά την ανακύκλωση, ο Λάμπης Αριστειδόπουλος συμπλήρωσε πως «Ενώ πριν την έναρξη της καραντίνας λόγω κορωνοιού τα δρομολόγια προς το Κέντρο Διαχείρισης Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πάτρα είχαν αυξηθεί, πλέον το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μείωση του όγκου τους. Αυτό είναι κάτι φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων και επιχειρήσεων είναι κλειστά».

Τέλος ο κ. Αριστειδόπουλος τόνισε πως «Σε εξέλιξη βρίσκονται  και οι διαδικασίες για την ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων, μέσω του Φιλόδημου, και προμήθειας νέων κάδων όπου σε λίγες ημέρες θα έχουμε διαγωνισμό στον “αέρα”. Επίσης προχωράμε τη διαδικασία για την επισκευή των παλιών κάδων. Ενέργειες γίνονται και για την εύρεση χώρου που θα λειτουργήσει ως νέος όρχος των οχημάτων της υπηρεσίας του δήμου. Είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Αποτελεί επίσης απαίτηση του δημάρχου κ. Αντωνακόπουλου, να δημιουργηθεί και θερμοκήπιο».