Ηλεία

Δήμος Πύργου: Συνάντηση Λιατσή με εκπροσώπους του Β` ΤΟΕΒ

Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με τον διευθυντή του Β΄ ΤΟΕΒ Αναστάσιο Κλάδη -και τον συνεργάτη του δεύτερου Μενέλαο Παπασωτηρίου- πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αναπλ. δημάρχου Ανδρέας Σκαρτσιάρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Δημήτρης Μεσσαλάς, ο γεν. γραμ. του δήμου Χάρης Αντύπας και η διευθύντρια της Δ/νσης Προγραμματισμού Σοφία Γούργουρα.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Λιατσής δήλωσε σχετικά: «Η συνάντηση μου με τους εκπροσώπους του Β` ΤΟΕΒ μας έδωσε την ευκαιρία και κουβεντιάσαμε θέματα που αφορούν στον Β’ ΤΟΕΒ, αλλά πιλοτικά μπορεί να λειτουργήσει και για τους υπόλοιπου ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ. Ο ΤΟΕΒ δεν διεκδικεί τίποτα παράλογο αλλά αυτά που ο δήμος του οφείλει, και ο δήμος έχει υποχρέωση να μην πληρώσει περισσότερα από αυτά που θα αποδειχτεί ότι οφείλει. Αυτό μας κάνει συνεργάτες. Με τη συνεργασία θα κλείσουμε τους λογαριασμούς μας και μια εκκρεμότητα χρόνων θα έχει αίσιο τέλος και θα προγραμματίσουμε και άλλες δράσεις που δεν έχουν σκοπό να διευκολύνουν το δήμο υπό τη στενή έννοια αλλά τους ανθρώπους που υποστηρίζουν τον πρωτογενή τομέα και έχουν σχέση με την αγροτική οικονομία. Αγροτική οικονομία που έχει αποδειχτεί ότι χωρίς την παρεμβολή του ΤΟΕΒ απενεργοποιείται και αχρηστεύεται. Πρέπει επίσης να συγχαρώ την διεύθυνση του ΤΟΕΒ, γιατί η κρίσιμη φετινή περίοδος πέρασε χωρίς προβλήματα».

Ο κ. Κλάδης τόνισε πως: «Συζητήσαμε τα θέματα, διευκρινίσαμε ότι ο ΤΟΕΒ πρέπει να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με το δήμο γιατί αυτό βοηθά τους πολίτες, δεν υπήρχε πρόβλημα και ουσιαστικά λήξαμε τα εκκρεμή ζητήματα. Ήταν μια πολύ καλή συνεργασία και ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί και σε άλλα επίπεδα ώστε να αναβαθμίσουμε την περιοχή μας».

Όλη η επικαιρότητα