Ηλεία

Δήμος Πύργου: Βάζει Seatrac σε Σπιάτζα και Άγιο Ηλία

Ακούστε το άρθρο

Προχωρούν από πλευράς δήμου Πύργου οι ενέργειες για την εγκατάσταση συστήματος πρόσβασης σε παραλίες για ΑμεΑ (Seatrac). Μάλιστα χθες ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, υπέγραψε το σχετικό αίτημα ώστε να δοθούν οι κωδικοί υποβολής του τεχνικού δελτίου (σ.σ. ο δήμος είχε ήδη προχωρήσει πριν λίγο καιρό στην προυποβολή αίτησης μέσω συγκεκριμένου προγράμματος), έτσι ώστε να γίνει η μελέτη προμήθειας και να προκηρυχθεί ο σχετικός διαγωνισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑΤΡΙΣ τα συστήματα που θα αποκτήσει ο δήμος Πύργου θα είναι δυο. Σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους ΑμεΑ έχουν ήδη προεπιλεγεί και οι παραλίες που θα τοποθετηθούν. Αυτές θα είναι η κεντρική παραλία της Σπιάτζας (σ.σ. πρ. «Νταραβέρι») και αυτή του Αγίου Ηλία.

Και στις δυο περιπτώσεις εκτός από τη ράμπα πρόσβασης η μελέτη περιλαμβάνει και την δημιουργία απαραίτητου συνοδευτικού εξοπλισμού (σ.σ. ντουζιέρα, τουαλέτα, αποδυτήρια). Το σύστημα θα παραδίδεται προς χρήση για χρονική διάρκεια 4 μηνών, αποτελώντας λύση για τους συμπολίτες ΑμεΑ, που δεν είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν καλοκαιρινά μπάνια.

Όλη η επικαιρότητα