Δήμος Πύργου: Βράβευσε τους νικητές του φωτογραφικού χάπενινγκ «Πρωτομαγιά στο σπίτι – Άνοιξη στον Πύργο»

«Σκοπός μας η αναβίωση των Ανθεστηρίων» δήλωσε ο Τάκης Αντωνακόπουλος

Με την βράβευση των νικητών, που έγινε χθες αργά το απόγευμα στο Λάτσειο δημοτικό μέγαρο παρόντος του δήμαρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, ολοκληρώθηκε η δράση του δήμου Πύργου με τίτλο «Πρωτομαγιά στο σπίτι – Άνοιξη στον Πύργο». Θυμίζουμε πως η δράση – διαγωνισμός φωτογραφίας είχε προκηρυχθεί ενώσο ίσχυε η απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας. Οι πολίτες καλούνταν να φωτογραφίσουν τον κήπο τους, τα μπαλκόνια τους επικεντρώνοντας στα φυτά και τα άνθη που διέθεταν μιας και αυτά ήταν το επίκεντρο του διαγωνισμού.

Ο δήμαρχος Πύργου, σε σύντομο χαιρετισμό -κι αφού πρώτα ευχαρίστησε τους νικητές αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στον διαγωνισμό- τόνισε ότι «Σκοπός μας είναι η αναβίωση των Ανθεστηρίων που γίνονταν παλιότερα στην πόλη μας αλλά και η δημιουργία δημοτικού φυτωρίου. Θέλουμε επίσης να δημιουργήσουμε κι ένα πάρκο που θα είναι επισκέψιμο και θα μπορέσει να αποτελέσει μέρος της καθημερινότητας των πολιτών στους οποίους θα μπορούμε να προσφέρουμε και άνθη από το φυτώριο μας. Ενέργειες που θα μπορούν να προάγουν την σχέση του ανθρώπου με τη φύση που ως γνωστό εδώ και χρόνια έχει ανατραπεί».

«Ο διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργανώσαμε είχε την μορφή χάπενινγκ προκειμένου να διαταράξουμε την επικίνδυνη ηρεμία και ησυχία που λόγω πανδημίας είχε αναγκαστικά επιβληθεί και η οποία παραλίγο –για κάποιους- να γίνει τρόπος ζωής και νομίζω το καταφέραμε», πρόσθεσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Ακολούθησε η βράβευση των νικητών από τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου Χάρη Μικελόπουλο. Και στους δέκα συνολικά διακριθέντες προσφέρθηκαν ως (συμβολικά) έπαθλα γλάστρες με πολύχρωμα άνθη.

Σημειώνεται πως οι νικητές του διαγωνισμού είναι οι: Ασημακοπούλου Νότα, Δρίνα Βάσω, Μάτσα Διονυσία, Θεοδωροπούλου Δήμητρα, Γιαννοπούλου Χαρούλα,                      Γαλιατσάτου Θεώνη, Βαρουξής Δημήτρης, Νικολόπουλος Κώστας, Γιαννούλης Γιώργος και Αλεβιζοπούλου Ανδριάνα.