Ηλεία

Δήμος Πύργου: Ξεκινά η ανάπλαση του Αγίου Σπυρίδωνα

Ακούστε το άρθρο

Η εδώ και αρκετό καιρό αναγγελθείσα ανάπλαση της πέριξ του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πύργο ξεκινά… την έναρξη των εργασιών ανήγγειλε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής που βρέθηκε στο σημείο συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Μεσσαλά, τον εκπρόσωπο της ανάδοχου εταιρείας «Εργογένεσις» Σάκη Σταυρόπουλο, τον Δ/ντή Προγραμματισμού του δήμου Πύργου Άρη Φιλιππόπουλο, τον Τεχνικό Δ/ντή της ΔΕΥΑΠ Τάκη Βασιλόπουλο και τους μηχανικούς του δήμου, Άγγελο Τσίκα και Αναστάσιο Βαμβακά.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκαν τεχνικές μετρήσεις για τις ανάγκες του έργου (σ.σ. που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και αντιπλημμυρικά έργα), οι εργασίες του οποίου θα ξεκινήσουν «επίσημα» σήμερα…

Μιλώντας για το ξεκίνημα των εργασιών ο κ. Λιατσής δήλωσε ότι: «Ξεκινάμε με τις μηχανές στο φουλ αυτά που έχουμε πει στο κόσμο. Σήμερα εγκαταστάθηκε ο κ. Σταυρόπουλος εδώ, η ΔΕΥΑΠ είναι εδώ, λύσαμε και το τελευταίο τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε για να ξεκινήσει το έργο. Ο κόσμος θα χαρεί μια ανάπλαση που την έχει απόλυτα ανάγκη. Μια ανάπλαση που σχετίζεται και με το θρησκευτικό αίσθημα λόγω του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και το γεγονός ότι από το σημείο περνά πολύς κόσμος. Είναι η αρχή μιας δράσης που δε θα έχει τελειωμό μέχρι να τελειώσει θητεία μας και υποστηρίζεται από όλες τις υπηρεσίες του δήμου. Έχουμε την τύχη να συνεργαζόμαστε με μια καλή εταιρία που πιστεύουμε ότι θα ολοκληρώσει το έργο πολύ γρήγορα.

Με τη σειρά του ο κ. Σταυρόπουλος τόνισε ότι «Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι από αύριο (σ.σ. σήμερα) αρχίζουμε και θα κάνουμε ότι μπορούμε καλύτερο γιατί η ανάπλαση της περιοχής αυτής θα δώσει άλλη φυσιογνωμία και μια πολύ καλύτερη εικόνα στο συγκεκριμένο σημείο του Πύργου».

Ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε πως: «Όπως πάντα είμαστε στο πλευρό δήμου σε ότι χρειαστεί για να γίνει πραγματικότητα το όραμα που έχει ο Δήμαρχος για την πόλη».

Όλη η επικαιρότητα