Ηλεία

Κολυμβητήριο Πύργου: Υπέγραψε ο Βασιλειάδης

Ακούστε το άρθρο

Στο γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, στην Αθήνα, βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία και των βουλευτών Ηλείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, Μάκη Μπαλαούρα και Έφης Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, ο υφυπουργός και ο δήμαρχος Πύργου υπέγραψαν τις προγραμματικές συμβάσεις για τα έργα: «Επαναφορά λειτουργικότητας ανοιχτού κολυμβητήριου Δ. Πύργου» και «Βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου ΤΚ Κατακόλου».

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αναμένεται να δώσει λύση στο θέμα που απασχόλησε επί πολλά χρόνια τους αθλητές του υγρού στίβου και τους γονείς και τους κηδεμόνες όσων παιδιών ήθελαν να μυηθούν στο άθλημα της κολύμβησης και αναγκάζονται να μετακινούνται στο πιο κοντινό κολυμβητήριο (σ.σ. στην Αμαλιάδα), για να το επιτύχουν…

Το ανοιχτό κολυμβητήριο

Παράλληλα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις επαναλειτουργίας του δημοτικού γηπέδου Κατακόλου το οποίο πέραν της εξυπηρέτησης των αθλουμένων της Τοπικής Κοινότητας θα αναβαθμίσει αισθητικά το χώρο του γηπέδου τον οποίο αντικρίζουν όλοι οι διερχόμενοι τουρίστες.

Στην συνάντηση συμμετείχαν και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης καθώς και ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώργος Ράλλης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Λιατσής τόνισε ότι: «Είναι μια πολύ καλή στιγμή για τον δήμο…  Πλέον προγραμματίζουμε την επόμενη ημέρα και την κοινωνική συνεννόηση που απαιτείται για την  καλύτερη εκμετάλλευση του Κολυμβητηρίου. Το ίδιο ισχύει και για το γήπεδο του Κατακόλου που θα βελτιωθεί αφού βρίσκεται σε κοινή θέα».

Ο κ. Μπαλαούρας δήλωσε πως «Η κυβέρνηση όπως και το Υπουργείο Αθλητισμού με την στήριξη μας υλοποιούν έργα που είχαν βαλτώσει. Προτρέπω τους δήμους της Ηλείας για να ετοιμάσουν ώριμες μελέτες προκειμένου να στέρξουμε στην υποστήριξη της χρηματοδότησης τους από τα αρμόδια υπουργεία. Προσωπικά, θα στηρίξω όλες τις προτάσεις, ανεξάρτητα από που ανήκει πολιτικά ο κάθε δήμαρχος, όπως άλλωστε έχω δηλώσει από την αρχή της βουλευτικής μου θητείας».

Ο κ. Μπαξεβανάκης ανέφερε ότι «Άλλο ένα από τα χρονίζοντα προβλήματα του νομού μας παίρνει το δρόμο για την επίλυσή του. Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού για την επαναλειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου Πύργου, καθώς και η αντίστοιχη για το γήπεδο του Κατακόλου δείχνουν ότι η κυβέρνησή μας μπορεί να δίνει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που άλλοι δημιούργησαν. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτιμάμε να δουλεύουμε αθόρυβα και να είμαστε αποτελεσματικοί. Αφήνουμε τις φανφάρες και τις πομπώδεις δηλώσεις σ’ αυτούς που κυβερνούσαν επί δεκαετίες και κατέστρεψαν τη χώρα και τον λαό μας».

Από την πλευρά της η κα Γεωργοπούλου – Σαλτάρη είπε πως «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα  της κοινωνίας του Πύργου, καλύπτοντας ανάγκες της αθλητικής και μαθητικής κοινότητας καθώς και των ατόμων με ειδικές ανάγκες αλλά και όλων των πολιτών του δήμου Πύργου. Με αφορμή την παραπάνω θετική εξέλιξη θα ήθελα να ενημερώσω ότι περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τις επόμενες μέρες για  μερικά ακόμα έργα που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού μας. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Με όλα τα παραπάνω καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον αυτής της κυβέρνησης για την υλοποίηση έργων Αθλητισμού που παρέμεναν δεκαετίες απαξιωμένα».

Σημειώνεται ότι εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση των δυο έργων ενώ άμεσα αναμένεται επίσης να ξεκινήσει και η Κοινωνική διαβούλευση προκειμένου το Κολυμβητήριο του Πύργου να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο για τους ωφελούμενους πολίτες.

Όλη η επικαιρότητα