WEB tv Ηλεία

Δήμος Πύργου: Ζητά ειδική ρύθμιση για τις οφειλές δημοτών προς τους ΟΤΑ (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Γραπτό αίτημα για ειδική ρύθμιση οφειλών των δημοτών προς τους ΟΤΑ απέστειλε ο δήμος Πύργου στο Υπουργείο Εσωτερικών και στο Υπουργείο Οικονομικών, κοινοποιώντας το και στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη.

Ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής δήλωσε σχετικά: «Με τη συνεργασία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μεσσαλά και κατόπιν συνεννόησης με την διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου κα Χριστοπούλου στείλαμε αίτημα στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών προκειμένου οι δημότες μικροεπαγγελματίες που αδυνατούν να καταβάλλουν εφάπαξ τις οφειλές τους στο Δήμο να μπορούν να τις ρυθμίζουν σε δόσεις. Μία τέτοια νέα ρύθμιση θα δώσει λύση στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες για την οριστική τακτοποίηση των οφειλών τους στους Δήμους. Είναι ένα θέμα που αφορά όχι μόνο τον δικό μας δήμο αλλά όλους τους Δήμους της χώρας και γι’ αυτό πρέπει να ενημερωθεί η Κεντρική Διοίκηση».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μεσσαλάς ανέφερε ότι «Η ρύθμιση των οφειλών των δημοτών προς ΟΤΑ είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και όπως γίνονται ρυθμίσεις για οφειλές σε όλους τους Δημόσιους Οργανισμούς (ασφαλιστικά ταμεία, Εφορίες κ.λπ.), θα πρέπει να υπάρξει και νομοθετική διάταξη για τις οφειλές προς ΟΤΑ προκειμένου οι δημότες να μπορούν να τις αποπληρώνουν με δόσεις και να αποκτούν δημοτική ενημερότητα».

Όλη η επικαιρότητα