Ηλεία

Δήμος Πύργου: «Αναθερμαίνεται» η αδερφοποίηση με την πόλη Μπουντάουρς της Ουγγαρίας

Ακούστε το άρθρο

Τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο επισκέφτηκε πρόσφατα στο γραφείο ο πρώην αντιπρόεδρος και νυν μέλος της αυτοδιοίκησης της ελληνικής μειονότητας της πόλης Μπουντάουρς Βασίλης Σιδηρόπουλος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν, εκτός από την γνωριμία των δύο πλευρών, η αναθέρμανση της αδελφοποίησης των δύο πόλεων που έγινε το 1997.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και αναπληρωτής δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος, ο υπεύθυνος αθλητισμού του δήμου Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, η σύνδεσμος των δύο πόλεων Κούλα Παπαναγιωτοπούλου και ο άμισθος σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα Τουρισμού και Προβολής Περικλής Πατσούρης.

Ο κ. Σιδηρόπουλος παρέδωσε στον κ. Αντωνακόπουλο την απόφαση της αυτοδιοίκησης της ελληνικής μειονότητας να ανανεωθεί η αδελφοποίηση και πάνω σ’ αυτή την απόφαση συζητήθηκαν μελλοντικές κοινές δράσεις. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πύργου μετά τη συνάντηση: «Υπάρχει το ιστορικό της αδελφοποίηση με τον δήμο της πόλης Μπουντάουρς που αριθμεί περί των 50.000 κατοίκων, από το 1997. Εμείς σήμερα ανανεώνουμε το ενδιαφέρον μας γι’ αυτή την τυπική αδελφοποίηση ώστε να μετατραπεί σε ουσιαστική και αναζητούμε τρόπους σε πολιτιστικό αλλά και κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο. Επιζητάμε μια διαρκή συνεργασία και εκτιμώ ότι το πρώτο δείγμα θα είναι στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που θα έχουμε στον Πύργο. Παράλληλα στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε το ελληνικό στοιχείο της περιοχής που είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας των ηθικών και πολιτιστικών αξιών που έχει ανάγκη ο πλανήτης».

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Σιδηρόπουλο για την επίσκεψη, του πρόσφερε ένα αναμνηστικό δώρο του Δήμου καθώς και την ιστορική έκδοση με τα γεγονότα της Ηλείας κατά την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Όλη η επικαιρότητα