Ηλεία

Δήμος Πύργου: Διανομή self-test σε μαθητές για να καλυφθούν οι ελλείψεις

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος « Οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων»
Ακούστε το άρθρο

Άμεσα είναι τα αντανακλαστικά του Δήμου Πύργου και του δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου στις όποιες ελλείψεις παρουσιάζονται σε self-test σε σχολικές μονάδες.

Όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Πύργου το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης την Κυριακή 9/1, το αποθεματικό του Δήμου σε αυτοδιαγνωστικά τεστ , αλλά και σε συνεννόηση με την αγορά της πόλης, θα διατεθούν από την πρώτη κιόλας μέρα της επαναλειτουργίας  των σχολείων. 

Ο κ. Αντωνακόπουλος, ήταν σε διαρκή επικοινωνία όλο το προηγούμενο διάστημα με τους προέδρους των σχολικών επιτροπών όπως και με τις διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα των αναγκών. «Θα εφοδιάσουμε με self-test  τη μαθητική κοινότητα όπου υπάρχουν ελλείψεις. Οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών έχουν ήδη ενημερωθεί και οι προϊστάμενοι των διευθύνσεων εκπαίδευσης θα μας δώσουν ολοκληρωμένη εικόνα. Από το πρωί της Δευτέρας (10/1) θα διαθέσουμε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ γιατί υπήρξε έλλειψη και στην πόλη. Ανάλογη εικόνα παρουσιάζεται και σε άλλους δήμους. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και πρέπει αυτή την ώρα να καλύψουμε τις ανάγκες μη ασκώντας καμία κριτική περί άρτιας ή μη, απόδοσης του συστήματος». 

Επίσης ο κ. Αντωνακόπουλος ενημέρωσε, πως σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανδρέα Βγενόπουλο και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηλείας, οργανώνεται ομάδα νοσηλευτριών από το  «Βοήθεια στο σπίτι» ώστε να διενεργούνται καθημερινά δωρεάν rapid tests  σε σημείο που θα οριστεί άμεσα. «Αξιοποιούμε τη δυνατότητα που έχουμε στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, καθώς το οικονομικό φορτίο για μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας δεν είναι αδιάφορο και δημιουργεί προβλήματα καλής πρόληψης» κατέληξε. 

Όλη η επικαιρότητα