Ηλεία

Δήμος Πύργου: Διασύνδεση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος με την αγορά εργασίας

Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Πύργου μέσω της Κοινωνικής Δομής «Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά» στοχεύει στην διασφάλιση της κοινωνικής ένταξης των ωφελούμενων και την παροχή ενός συνολικού πλέγματος υπηρεσιών με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και κάθε μορφής διακρίσεων καθώς και την προώθηση στην απασχόληση. Μέσω παραπομπών διασυνδέει τα ωφελούμενα άτομα με επιμέρους φορείς και Υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους και με στόχο την προαγωγή της κοινωνικής ένταξης.

Το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα Ρομά του Δήμου Πύργου υλοποιεί ήδη την διασύνδεση των ωφελούμενων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) με την αγορά εργασίας και συγκεκριμένα :

Ενημερώνει για πιθανά σεμινάρια, θέσεις εργασίας, επιδοτούμενα προγράμματα του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και των Επαγγελματικών ΚΕΚ, ΕΣΠΑ, κτλ.

Ενημερώνει για την ένταξη ή την επιστροφή στο εκπαιδευτικό σύστημα και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).

Ενημερώνει για την κάλυψη προτεινόμενων θέσεων εργασίες μέσω της  δικτύωσης  και συνεργασίας που έχει αναπτύξει με επιχειρήσεις & υπηρεσίες.

Υποστηρίζει την σύνταξη & αποστολή βιογραφικού σημειώματος, συνοδευτικής επιστολής και την προετοιμασία για συνέντευξη με δυνητικό εργοδότη.

Συνοδεύει όπου χρειάζεται το ωφελούμενο άτομο (π.χ. για έκδοση κάρτα ανεργίας, κλπ).

     Εστιάζουμε στον συνάνθρωπό μας καθημερινά με ευαισθησία και πραγματικό ενδιαφέρον. 

    Δημιουργούμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας στους ευάλωτους συνανθρώπους μας, ώστε οι ωφελούμενοι του Ε.Ε.Ε. να έχουν πρόσβαση ένταξης ή επανένταξης στην αγορά εργασίας.

  •   Περισσότερες πληροφορίες:

Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Πύργου, Αγ. Σπυρίδωνος 41 Πύργος,

Βασιλική Φαμέλλου,  ΤΕ Διοικητικού_Οικονομικού/ΜSc (Εργασιακή Σύμβουλος)

E-mail: vfamellou@1489.syzefxis.gov.gr

Τηλ. επικ.: 26210 22199

Όλη η επικαιρότητα