Ηλεία

«Δήμος Πύργου: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»

Ακούστε το άρθρο
Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα τις δυο τελευταίες ημέρες, όχι μόνο ως αντιπολίτευση αλλά και ως δημότες αυτής της πόλης, τις παραιτήσεις και αποπομπές ηγετικών στελεχών της δημοτικής αρχής.
Όσο και να θέλει ο κ. δήμαρχος να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με τις προκλητικές αναρτήσεις του στο facebook μετά την χθεσινή εκδίωξη του αντιδημάρχου Οικονομικών, σήμερα ήρθε άλλη μια ηχηρή παραίτηση, του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας. Έχουν προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση του πρώην Αντιδημάρχου Παιδείας και Οικονομικών, οι παραιτήσεις του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, της Αντιπροέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου καθώς και μελών διοικητικών συμβουλίων στην ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ και στην ΔΗΚΕΠ, όπως και στις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες σχολικές επιτροπές.
Ανησυχούμε για αυτά που συμβαίνουν στον δήμο Πύργου και έχουμε ευθύνη εκ του θεσμικού μας ρόλου να ζητάμε πειστικές απαντήσεις. Κυρίως όσον αφορά στο οικονομικό κομμάτι του Δήμου και τα όσα είπε ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο οποίος επικαλέστηκε την νομιμότητα και την προστασία του δημοσίου χρήματος. Αυτές οι καταγγελίες επιβεβαιώνουν απόλυτα όσα και εμείς ως αντιπολίτευση επισημαίνουμε εδώ και καιρό.
Στη συνείδηση των πολιτών έχει αρχίσει να γίνεται ορατή πια η κακοδιαχείριση, η κατασπατάληση των χρημάτων του Δήμου και ο αυταρχικός τρόπος με τον οποίο διοικεί ο κ. Αντωνακόπουλος. Όλα όσα λέμε, όλα όσα φέρνουμε στο φως, είναι που τον ενοχλούν αφάνταστα και επιδίδεται σε λεκτικούς αφορισμούς, ύβρεις και συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το αξίωμα του δημάρχου που πρέπει να υπηρετεί με σεβασμό και αξιοπρέπεια τους συνδημότες μας.
Τα όσα συμβαίνουν στην παράταξη του κ. Αντωνακόπουλου μόνο τυχαία δεν μπορούν να είναι. Ανησυχούμε για την πόλη και τις κοινότητες του δήμου Πύργου. Ανησυχούμε για την πορεία των οικονομικών του Δήμου. Ανησυχούμε για το μέλλον του τόπου μας. Αν ο κ. δήμαρχος δεν ανησυχεί ,εμείς ούτε μπορούμε να συμμετέχουμε σε αυτή την μακάρια ουτοπία του, ούτε να παραμένουμε σιωπηλοί, όπως αυτός επιθυμεί.
Στην παρούσα φάση είναι υποχρέωση να ενημερώσει ο ίδιος και ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών όποιος κι αν είναι αυτός, για την οικονομική κατάσταση του Δήμου. Σε μια δημοκρατία έτσι λειτουργούν οι θεσμοί. Ας το καταλάβει κι ας σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

ΣΤΑΘΗΣ ΚΑΝΝΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΥΡΓΟΥ “ΜΠΟΡΟΥΜΕ”

Όλη η επικαιρότητα