Ηλεία

Δήμος Πύργου: «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης»

koinoniko_eisodhma.jpg

Ικανοποιητικά προχωρά στον δήμο του Πύργου, η υλοποίηση του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες η αρμόδια αντιδήμαρχος, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, παρουσία και του κοινωνικού λειτουργού, Γιάννη Σαργέντη.

Η κ. Αγγελακοπούλου, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία του προγράμματος, για το οποίο παρά το γεγονός πως υλοποιείται πιλοτικά σε τριάντα δήμους – μεταξύ των οποίων και ο δήμος του Πύργου – έχουν ήδη εγκριθεί πάνω από 750 αιτήσεις.

«Το πρόγραμμα Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης εφαρμόζεται από τις 14 Ιουλίου 2016, στον δήμο Πύργου και θα δεχόμαστε αιτήσεις έως το τέλος Νοεμβρίου. Η προσέλευση του κόσμου ιδιαίτερα τις πρώτες εβδομάδες ήταν πολύ μεγάλη, ενώ ακόμα και τώρα συνεχίζεται με πιο κανονικούς ρυθμούς. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην υπηρεσία μας, υπολογίζεται ότι όλο αυτό το χρόνικο διάστημα πάνω από 1500 συμπολίτες μας ήρθαν στην υπηρεσία μας προκειμένου να ενημερωθούν ενώ οι εγκεκριμένες αιτήσεις ανέρχονται σε πάνω από 750. Αξίζει να τονίσουμε ότι στα νούμερα αυτά δεν περιλαμβάνονται οι αιτήσεις που γίνονται μεμονωμένα μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και το πλήθος των αιτήσεων που έχει υποβληθεί στα δημοτικά διαμερίσματα του Ιάρδανου, Βώλακος και Ωλένης», ανέφερε η κ. Αγγελακοπούλου.

Επίσης η αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σημείωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η θέσπιση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για την αντιμετώπιση των ακραίων συνθηκών φτώχειας και ευχαρίστησε τόσο τον δήμο του Πύργου όσο και τους υπαλλήλους της υπηρεσίας για την αμέριστη βοήθειά τους στην υλοποίηση του προγράμματος.

Από την πλευρά του ο κοινωνικός λειτουργός, υπεύθυνος για την διαδικασία αποστολής των αιτήσεων από τους δικαιούχους, Γιάννης Σαργέντης, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι: «Θεωρώ πως έχουμε πετύχει σε μεγάλο βαθμό παρ’ όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε στην αρχή. Στην φάση που βρισκόμαστε ήδη σε συνεργασία με τις Τράπεζες οι δικαιούχοι έχουν ξεκινήσει να κάνουν τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να λάβουν την εισοδηματική αυτή ενίσχυση. Όταν το ποσό είναι πάνω από 100 ευρώ η εισοδηματική ενίσχυση διαιρείται μισή-μισή, η μισή πιστώνεται στο λογαριασμό του δικαιούχου οπότε έχει την δυνατότητα να κάνει ανάληψη των χρημάτων και η άλλη μισή κατατίθεται σε προπληρωμένη κάρτα που δίδεται από την τράπεζα με την οποία δεν μπορεί να κάνει ανάληψη αλλά τις αγορές του σε όποιο κατάστημα θέλει».

Ποιοί εντάσσονται στο πρόγραμμα

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κ. Αγγελακοπούλου, τα νοικοκυριά που υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα Κ.Ε.Α θα μπορούν να ενταχθούν εφόσον πληρούν ταυτόχρονα τρία κύρια σύνολα κριτηρίων: α) κριτήρια διαμονής, β) εισοδηματικά κριτήρια και γ) περιουσιακά κριτήρια. Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση μπορούν να το κάνουν είτε μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος (μόνοι τους) είτε να προσέλθουν αυτοπροσώπως στα γραφείου του δήμου, έχοντας μαζί τους τις απαραίτητες πληροφορίες όπως ταυτότητα, τελευταίο έντυπο Ε1 φορολογικής δήλωσης και αριθμό λογαριασμού τραπέζης.

«Η απάντηση στο αίτημα είναι άμεση εφόσον όλα τα στοιχεία που απαιτούνται δεν χρειάζονται διόρθωση ή επαλήθευση. Σε αυτό το σημείο πρέπει να διευκρινίσουμε ότι τα φιλοξενούμενα άτομα δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση αλλά μόνο αυτός που τους φιλοξενεί», κατέληξε η αντιδήμαρχος.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα