Ηλεία

Δήμος Πύργου: Μεγάλη δωρεά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους πυρόπληκτους κατοίκους του Δήμου Πύργου

Με 2000 ελαιόδεντρα και ακολουθεί νέα ενίσχυση!
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υποδέχτηκε την Πέμπτη 9/12 στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή τον πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr Αντώνιο Αυγερινό, ο οποίος συνεπής προς την υπόσχεση που είχε δώσει πρόσφατα στον δήμαρχο, δώρισε 2.000 δενδρύλλια ελιάς για την ενίσχυση των κατοίκων των πυρόπληκτων περιοχών.

Τα δενδρύλλια έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στο Θεματικό Πάρκο Ξυστή και άμεσα θα διανεμηθούν με όλες τις διαφανείς διαδικασίες και τη συμβολή των προέδρων των κοινοτήτων στους κατοίκους που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, βρέθηκαν και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Κορυφής, Παλαιοβαρβάσαινας, Κολιρίου, Λαντζοίου και Βαρβάσαινας, όπου και θα γίνει η διανομή των ελαιοδέντρων.

Μια μεγάλη ανθρωπιστική οικογένεια

Ο κ. Αντωνακόπουλος ευχαρίστησε με τα πιο θερμά λόγια τον Dr Αυγερινό για την τόσο σημαντική προσφορά του ΕΕΣ στην περιοχή και τους κατοίκους καθώς και την ταχύτητα με την οποία η υπόσχεση έγινε πράξη.

«Συνεπής σε όσα μας είχε πει ο πρόεδρος του ΕΕΣ σε προηγούμενη συνάντηση που είχαμε στην Αθήνα, δείχνει έμπρακτα ότι σκέφτεται και είναι δίπλα στους πυρόπληκτους, με μια πρώτη κίνηση μιας δωρεάς 2.000 δενδρυλλίων  ελιάς, κορονέικης ποικιλίας, για ενίσχυση στην ανασύσταση των καμένων ελαιώνων. Είναι η πρώτη παρτίδα, ενώ θα ακολουθήσει κι άλλη βοήθεια καθώς και η δική μας από τον Δήμο Πύργο με επιπλέον 2.000 δέντρα. Προσπαθούμε έμπρακτα να επουλώσουμε τις πληγές στη φύση και να ενισχύσουμε οικονομικά τους κατοίκους. Η πράξη του ΕΕΣ είναι επαινετή για την ταχύτητα και τα αντανακλαστικά που επέδειξαν. Η διανομή θα γίνει με όλες τις διαφανείς διαδικασίες, με τη συμβολή των προέδρων των κοινοτήτων και με καταστάσεις μέσω των αυτοψιών των υπαλλήλων της ΠΔΕ».

Ο κ. Αντωνακόπουλος, μιλώντας για το έργο του ΕΕΣ, αποκάλυψε ανήκει και ο ίδιος σ’ αυτή τη μεγάλη οικογένεια καθώς διετέλεσε αντιπρόεδρος του παραρτήματος του Πύργου (΄90 -΄94) και επικεφαλής της ομάδας Σαμαρειτών του τμήματος Νέων. «Πρόκειται για μια μεγάλη οικογένεια αλληλεγγύης, μια παγκόσμια οικογένεια η οποία δίνει το παράδειγμα, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες εποχές όπου ο ένας χρειάζεται τον άλλον».

Αντάξιοι μιας διαδρομής 145 ετών!

Ο Dr Αντώνιος Αυγερινός ευχαρίστησε με τη σειρά του τον δήμαρχο Πύργου για τα ευγενικά και κολακευτικά του λόγια, και υποσχέθηκε ότι ο ΕΕΣ θα συνεχίσει τη  βοήθεια προς τις πυρόπληκτες περιοχές. «Είμαστε εδώ, υλοποιώντας την υπόσχεσή μας για μια, κυρίως συμβολική, δωρεά, κι υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε αυτή την ενίσχυση των πυρόπληκτων συμπολιτών μας, ειδικά στην περιοχή.

Ο ΕΕΣ καθημερινά ανά την Ελλάδα διεξάγει ένα πολυποίκιλο και πολυσήμαντο ανθρωπιστικό – εθελοντικό  έργο και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Ευχαριστούμε θερμά τους χιλιάδες εθελοντές μας. Είναι η κινητήριος δύναμη του ΕΕΣ. Εν μέσω πανδημίας και καταστροφικών καταστάσεων ο ΕΕΣ από την πρώτη στιγμή ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά στις κρίσιμες και επιτακτικές ανάγκες του ελληνικού λαού. Έχουμε υποχρέωση να φανούμε αντάξιοι μιας μεγάλης παράδοσης και διαδρομής 145 ετών. Σχεδιάζουμε και αναπτύσσουμε καθημερινά μια ιδιαίτερα δυναμική αγαθοποιό πράξη η οποία έχει ως στόχο και σκοπό την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Η πατρίδα έχει ανάγκη την ενδυνάμωση του εθελοντικού πνεύματος και θέλουμε να κινητοποιήσουμε την κοινωνία ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα περιθωριοποίησης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Αμέσως μετά ο δήμαρχος Πύργου και ο πρόεδρος του ΕΕΣ βρέθηκαν στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις δράσεις του ΕΕΣ αλλά και μελλοντικές συνεργασίες των δύο πλευρών.

Όλη η επικαιρότητα