Categories: Ηλεία

Δήμος Πύργου: Οι εταιρίες οφείλουν να απομακρύνουν τις παράνομες κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Share

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “ΠΑΤΡΙΣ” με τίτλο ΄΄Οι κεραίες της αγανάκτησης και της … ανησυχίας !΄΄, ο Δήμος Πύργου σαφώς και είναι αντίθετος με τη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας εντός του αστικού ιστού της πόλης, από τη στιγμή που αποδεδειγμένα έπειτα από μετρήσεις που έχουν γίνει για την εκπομπή ακτινοβολίας δεν πληρούν τις αυστηρές προυποθέσεις που ορίζει ο νόμος και υπάρχουν μάλιστα και δικαστικές αποφάσεις που επιβεβαιώνουν αυτή την κατάσταση.

Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία του σχετικού δημοσιεύματος, η κεραία προβάλει μέσα από μια καμινάδα που αποτελεί το καμουφλάζ της, έτσι ώστε να μην γίνεται αντιληπτή από τους κατοίκους της περιοχής.

Η Δημόσια Υγεία είναι υπεράνω οποιουδήποτε άλλου αγαθού και θα πρέπει άμεσα οι εταιρίες που έχουν τοποθετήσει αυτές τις κεραίες να προβούν στην καθαίρεσή τους.

Τα συγκεκριμένα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι κεραίες όπως φαίνεται και από το χάρτη, αποτελούν πυκνοκατοικημένες περιοχές με πολυκατοικίες, σχολικά κτίρια κ.α., γεγονός που καθιστά άκρως επικίνδυνη την παραμονή τους για την υγεία των πολιτών.