Categories: Ηλεία

Δήμος Πύργου: «Ξεμπλοκάρουν» οι χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ – Τηλεδιάσκεψη δημάρχου Πύργου με τον Θ. Σκυλακάκη

Share

Την διαβεβαίωση ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι πληρωμές των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ, έλαβε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (4/1).

Το «ξεμπλοκάρισμα» των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ για την συνέχιση και ολοκλήρωση σημαντικών έργων που εξελίσσονται στον δήμο Πύργου, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη που είχε ο κ Αντωνακόπουλος με τον κ. Σκυλακάκη.

Όπως σημειώνει ο κ. Αντωνακόπουλος «Είχαμε μια πολύ θετική εξέλιξη. Οι πληρωμές μέσω ΕΣΠΑ θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, όπως διαβεβαίωσε και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης. Ήδη, όπως μας επισήμανε, έχουν δρομολογηθεί πληρωμές ύψους 300.000 ευρώ που εκκρεμούσε προς το Υπουργείο Ανάπτυξης. Τώρα, οι Διαχειριστικές Αρχές, πρέπει να σπεύσουν τις διαδικασίες ώστε να γίνουν άμεσα οι πληρωμές. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί θα «ξεμπλοκάρουν» πολλά έργα που είχαν σταματήσει το προηγούμενο διάστημα».

Το Κατάκολο μπορεί να «πυροδοτήσει» την ανάπτυξη

Η αξιοποίηση του μνημειακού πλούτου μέσω αστικών αναπλάσεων που θα συνδέονται άμεσα με την οικονομία της ευρύτερης περιοχής, ήταν ένα ακόμη βασικό θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση του δημάρχου Πύργου με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών. Η τουριστική σύνδεση του «τριγώνου» Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε στο προσκήνιο με τον κ. Αντωνακόπουλο να ενημερώνει τον κ. Σκυλακάκη για όλα τα σχέδια της δημοτικής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Σκυλακάκης επίσης είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί τις ενέργειες που γίνονται με σταθερό βηματισμό προς την ανάδειξη του λιμανιού της Αρχαίας Φειάς με επίκεντρο τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου που θα προσελκύσει το έντονο τουριστικό ενδιαφέρον.

Ο κ. Σκυλακάκης ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στην πρόταση και υπογράμμισε πως «Το Κατάκολο είναι ένα σημαντικό σημείο επένδυσης γιατί έχει τα βασικά στοιχεία για να πυροδοτηθεί η ανάπτυξη της περιοχής».