Ηλεία

Δήμος Πύργου: Υπεγράφη η σύμβαση για καθοριστικές παρεμβάσεις σε πυρόπληκτες περιοχές

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: « Καλύπτουμε το ιστορικό έλλειμμα στην παραγωγή έργων»
Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά σημαντικών τεχνικών παρεμβάσεων σε πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου Πύργου υπέγραψε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου τεχνικής εταιρείας «ΟΔΟΣ ΑΤΕ» Δημήτρη Τσίγκο, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου και του αναπληρωτή προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών Άγγελου Τσίκα. 

Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 650.000 ευρώ,  το οποίο χρηματοδοτείται από την ΣΑΕΠ 401 (πρώην Ταμείο Μολυβιάτη).

Το έργο χωρίζεται σε τρεις άξονες, και συγκεκριμένα: 

-Παρεμβάσεις σε οδικό δίκτυο (αστικό & αγροτικό)

-Παρεμβάσεις σε τμήματα αποχετευτικών δικτύων τα οποία έχουν καταστεί μη λειτουργικά.

-Αντιμετώπιση τοπικών κατολισθητικών φαινομένων 

        Πρόκειται για μια σειρά έργων σε σημεία που παρουσιάζουν μεγάλη φθορά και ουδέποτε έχουν αποκατασταθεί, θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην αποφόρτιση του κέντρου της πόλης και αποτελούσαν πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.  

  *  Οι περιοχές που θα εκτελεστούν έργα οδοποιίας είναι: 

-Η οδός Καταραχίου. Αποκαθίστανται 3 χιλιόμετρα του δρόμου από τη διασταύρωση προς Σπιάντζα έως τη διασταύρωση προς Μούτελη. 

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή «Καβασιλάκια» Πύργου

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή «Καταράχι» Πύργου

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή «Τραγανό» Πύργου

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή «Κεραμιδιά» Πρασίνου

-Τμήμα δρόμου στην περιοχή «Ροζέικα» Αμπελώνα

Τμήματα της οδού που οδηγεί στην περιοχή «Κατσικάρι» Πύργου και πιο συγκεκριμένα οι τρείς διασταυρώσεις. 

-Ο κόμβος της Παπαγεωργίου με την Διονύσου και με την Αγίου Γεωργίου. 

-Τμήματα οδού εντός του αστικού ιστού της Τ.Κ. Λαστείκων. 

 * Οι περιοχές που θα εκτελεστούν έργα αποχέτευσης είναι:  οι τ.κ. Ωλένης και Αγίας Άννας, και οι περιοχές της δ.κ. Πύργου  «Ανθόπυργος» και «Γεράμπελα»  Λαμπετίου

 * Οι περιοχές που θα εκτελεστούν έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων είναι: η Τ.Κ. Αγίας Άννας (παρεμβάσεις εντός οικιστικού ιστού) και η Τ.Κ. Λαστείκων, στην περιοχή «Ντόμπρινο».

«Το έργο θα γίνει με το καλύτερο αποτέλεσμα» 

Την αισιοδοξία του ότι το έργο θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα, καθώς τα έργα που υλοποιεί ήδη η ανάδοχος εταιρεία (Ε.Ο. Πύργου-Κυπαρισσίας) το εγγυάται, εξέφρασε ο Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος. Καυτηριάζοντας παράλληλα ότι η όποια καθυστέρηση οφείλεται σε ενέργειες μέρους της αντιπολίτευσης. «Δυστυχώς, υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση εβδομάδων, η οποία οφείλεται στην επιλογή μέρους της αντιπολίτευσης, με απρόσφορο αποτέλεσμα, με μόνη συνέπεια να καθυστερούν τα έργα. Πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή, που όμως πέφτει στο κενό. Το μόνο που καταφέρνουν είναι μια καθυστέρηση 2-3 εβδομάδων πολύ σημαντικών έργων. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το έργο θα γίνει σύντομα και με τον καλύτερο αποτέλεσμα. 

Επιπλέον, στη ΣΑΕΠ 401 έχουμε ξεκινήσει διαδικασία ωρίμανσης έργων και πολύ σύντομα θα καταθέσουμε ολοκληρωμένη πρόταση. Το εναπομείναν ποσό στο Ταμείο Μολυβιάτη των 750.000 ευρώ είναι διασφαλισμένο.       Καλύπτουμε το ιστορικό έλλειμα που έχει ο Δήμος Πύργου στην παραγωγή έργων, κι αυτό οφείλεται σε μια σειρά συνεργασιών και συντονισμένων ενεργειών που κάνουμε ως Δημοτική Αρχή. Πάντα σε αγαστή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία και τον διευθυντή κ. Τσίκα ο οποίος είχε το συντονισμό της παρούσας μελέτης, που έχει συνταχθεί από τον μηχανικό του Δήμου Λάμπη Δημητρακόπουλο». 

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας με μεγαλύτερη ένταση» 

Έργο ουσίας που θα επιλύσει σημαντικά προβλήματα και επεκτείνεται σε όλο το Δήμο, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γ. Αργυρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου θα συνεχιστεί κόντρα σε κάθε αντιξοότητα. 

  «Συνεχίζουμε το τεχνικό μας πρόγραμμα με μεγαλύτερη ένταση και έμφαση τη φετινή χρονιά. Τις επόμενες ημέρες θα υπογράψουμε και άλλες συμβάσεις που αφενός βελτιώνουν την αισθητική της πόλης, αφετέρου βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας. 

  Την προσεχή Δευτέρα ανοίγουν οι προσφορές για το έργο ανάπλασης πέριξ της Αγ. Κυριακής, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ και στην επόμενη Οικονομική επιτροπή θα παρθεί απόφαση για δημοπράτησης του έργου ανάπλασης της οδού Καραϊσκάκη και της ανατολικής πλευράς της πόλης. 

  Συνεχίζουμε στο πρόγραμμα που έχουμε θέσει, κόντρα σε αυτούς που προσπαθούν με θεμιτά και αθέμιτα μέσα να εμποδίσουν έργα που αλλάζουν τη ζωή των συνδημοτών μας». 

Όλη η επικαιρότητα