Μεσσηνία

Δήμος Τριφυλίας: Τρία έργα «στον αέρα», καθώς ακυρώνονται

Ακούστε το άρθρο

Δεν έγινε προσυμβατικός έλεγχος, ερωτηματικά για τις χρηματοδοτήσεις

«Ανάπλαση Άνω Πόλης Κυπαρισσίας», «Κατασκευή Συνθετικού Τάπητα Στίβου (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών» και «Ανάπλαση Κοινόχρηστων Χώρων Καλού Νερού» είναι τρία έργα στο Δήμο Τριφυλίας που πλέον βρίσκονται στον «αέρα», ακυρώνεται η εκτέλεσή τους και θα επαναληφθεί από την αρχή η διαδικασία υλοποίησής τους.

Αυτό ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, με το Συμβούλιο Κοινότητας Κυπαρισσίας και επαγγελματίες και κατοίκους της Άνω Πόλης, όσον αφορά στην ανάπλαση Άνω Πόλης. Στο έργο αυτό δεν είχε γίνει προσυμβατικός έλεγχος που απαιτείται πριν από την υπογραφή της σύμβασης, η οποία έγινε στις 11 Νοεμβρίου 2019. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και άγνωστο είναι τι θα γίνει πλέον με τη χρηματοδότησή του, καθώς και πώς θα πληρωθούν οι εργασίες που ήδη έχουν εκτελεστεί.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, που είχε και εντάσεις, ο κ. Λεβεντάκης είπε: «Καταλήξαμε, αφού γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, να πάρουμε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, να πάμε Αρχαιολογία και ό,τι προβλέπει ο νόμος, να κάνουμε μια πρόχειρη ασφαλτόστρωση μέχρι να επαναλάβουμε το διαγωνισμό, λόγω του ότι, όπως ακούσατε, δεν είχαν γίνει σωστές οι ενέργειες. Επίσης, όχι μόνο ειδικά αυτό, και για το ταρτάν των Φιλιατρών και για το Καλό Νερό θα επαναληφθούν απ’ την αρχή οι διαγωνισμοί. Λοιπόν, για τα κακώς κείμενα, τώρα, ποιος φταίει, τι φταίει, θα αποφανθεί η δικαιοσύνη και η ΕΔΕ την οποία διέταξα. Εμείς, πιστεύω, με τους επαγγελματίες θα τη βρούμε τη λύση. Είμαστε πολύ κοντά, ήδη ξεκινάμε, γιατί η πρόθεσή μας και η αγάπη μας για τον τόπο έχει ένα και μοναδικό σκοπό: να δουλέψουν τα μαγαζιά, να κινηθεί η αγορά και να μπορέσουμε να προχωρήσουμε όσο πιο μπροστά μπορούμε τις πόλεις μας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Σ.Κ. Κυπαρισσίας, Γιώργος Τσάλτας, σημείωσε: «Αυτό που καταλάβαμε είναι ότι το έργο θα συνεχιστεί με νέο διαγωνισμό και νέα σύμβαση και προσπαθούμε να βρούμε μία λύση για τους επαγγελματίες της Πάνω Πόλης, ώστε να δουλέψουν κανονικά τα μαγαζιά τους το καλοκαίρι».

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος των επαγγελματιών της Άνω Πόλης, Γιώργος Πετρόπουλος, ανέφερε: «Κάναμε συνάντηση με το δήμαρχο κ. Λεβεντάκη για το έργο της Άνω Πόλης, το οποίο μας ενημέρωσε ότι το διακόπτει, για την κακή γραφειοκρατία να το πω έτσι. Θα μας καλύψει για να περάσουμε το καλοκαίρι μας αλώβητο με κάποια έργα που θα κάνει ο Δήμος. Μας κάλυψε σε μεγάλο ποσοστό, μας είπε ότι είναι μαζί μας και πιστεύουμε ότι το έργο θα ξεκινήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται για τα μαγαζιά, την Κυπαρισσία, την Τριφυλία ολόκληρη».

Πηγή: Εφ.Θάρρος Μεσσηνίας

Όλη η επικαιρότητα