Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Πολιτική

Δήμος Τρίπολης: Οι σίγουροι υποψήφιοι, τα ερωτηματικά και οι εκπλήξεις!

tripoli.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τον Μάιο του 2014, που θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές στην Τρίπολη, είναι βέβαιο ότι θα δούμε και θα ακούσουμε πάρα πολλά!

Όμως, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ήδη το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο της Τρίπολης.

Γιάννης Σμυρνιώτης: Ο εν ενεργεία Δήμαρχος Τρίπολης είναι δεδομένο ότι θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, θέλοντας να παραμείνει Δήμαρχος για άλλα πέντε χρόνια. Έχοντας αφήσει πίσω του το μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια, θεωρεί ότι πηγαίνει στις εκλογές με πλεονέκτημα, προτάσσοντας έργα που έχουν γίνει ή θα γίνουν στην πόλη. Σίγουρα, θα ποντάρει στην πεζοδρόμηση του κέντρου, στην ανάπλαση της «Πετρινού» και της «Άρεως», στην επαναλειτουργία του Μαλλιαροπουλείου, στην ανάπλαση της κεντρικής πλατείας (που πρόκειται να ξεκινήσει) και σε πολλά άλλα έργα που θα θυμίσει προεκλογικά στους ψηφοφόρους.

Δημήτρης Παυλής: Έχοντας ρίξει αντιπολιτευτικούς ρυθμούς, τους τελευταίους μήνες, όλοι περιμένουν με ενδιαφέρον τις επόμενες κινήσεις του. Οι ψυχρές σχέσεις του με τον Τσιαμούλο, δημιουργούν ένα εσωτερικό ζήτημα στην παράταξή του, το οποίο θα φανεί στην πορεία αν και πως θα αντιμετωπιστεί…  Ένα άλλο ζήτημα έχει να κάνει με την πρόθεση του να προχωρήσει σε συμμαχίες, με διάφορα σενάρια να κάνουν λόγο για συζητήσεις με τον Κώστα Τζιούμη, κάτι που και οι δύο πλευρές αποφεύγουν να επιβεβαιώσουν.

Κώστας Τζιούμης: Ανέλαβε την αρχηγία της παράταξης «Συνεργασία για την Τρίπολη – Πρωτεύουσα Πόλη», μετά την αποχώρηση του Νίκου Δελφάκη. Είναι ένα πρόσωπο το οποίο έχει μεγάλη δυναμική, κάτι που καταγράφηκε σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Πλέον, θα πρέπει να διαχειριστεί καταστάσεις ως αρχηγός. Είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να εγκλωβιστεί σε κομματικά πλαίσια και θα ανοίξει την παράταξη του σε όλους τους πολιτικούς χώρους. Άγνωστο αν θα θελήσει τελικά να προχωρήσει σε συμπράξεις με άλλες δημοτικές παρατάξεις και κάτω από ποιες προϋποθέσεις…

Νίκος Τσιαμούλος: Ο αριθμός των ψήφων που έλαβε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν εντυπωσιακός. Μέχρι ένα σημείο φαινόταν το «Δεξί χέρι» του Δημήτρη Παυλή. Τελευταία, υπάρχει μία παγωμένη κατάσταση μεταξύ τους. Το ζήτημα είναι αν τα βρουν και συμπορευθούν ή αν θα τολμήσει ο Τσιαμούλος να προχωρήσει με δικό του συνδυασμό!

ΣΥΡΙΖΑ: Το τοπίο είναι θολό για τον ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Τρίπολης. Όλοι περιμένουν με αγωνία πως θα κινηθεί και ποιο πρόσωπο θα μπει μπροστά. Κατά καιρούς έχουν ακουστεί τα ονόματα του Παπαζαχαρία, της Γιαννούλη, του Παπαηλιού, του Χουζούρη και άλλων. Για την περίπτωση του γιατρού Κώστα Ζαχαριά, φαίνεται ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει.

ΚΚΕ: Το ΚΚΕ θα κατεβάσει δικό του συνδυασμό. Την προηγούμενη φορά επικεφαλής ήταν ο Δημήτρη Νικολάου και είχε ένα πολύ καλό επαοτέλσμα βγάζοντας έδρα στο δημοτικό συμβούλιο. Για το κόμμα του ΚΚΕ, τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία, αλλά οι θέσεις που πρεσβεύει για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Χρίστος Λαμπρόπουλος: Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ακούγεται το όνομά του. Όμως, πάντοτε κάτι συμβαίνει και μένει εκτός. Τώρα, έχει επανέλθει στην επικαιρότητα. Θα κάνει το μεγάλο βήμα; Αν πάντως, το επιχειρήσει, θα είναι το δεύτερο ψηφοδέλτιο από τον «γαλάζιο» χώρο και σίγουρα θα ανακατέψει την τράπουλα.

Κώστας Γεωργακόπουλος: Είναι ένας πολύ έμπειρος αυτοδιοικητικός της Τρίπολης. Δείχνει εδώ και καιρό να έχει «κουραστεί» από όλα όσα γίνονται εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σε μεγάλα ζητήματα δεν είναι παρών και δεν παίρνει θέση. Αν θα είναι ξανά υποψήφιος, δεν το έχει ξεκαθαρίσει…

Βαγγέλης Γιαννακούρας: Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με το συνδυασμό Τατούλη. Κάποια στιγμή ακούστηκε το όνομά του για το Δήμο Τρίπολης. Σίγουρα, δεν είναι η προτεραιότητα του, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, τι θα «ξημερώσει»…

Τα ψηφοδέλτια: Επειδή, ο κάθε συνδυασμός δεν είναι μόνο ο αρχηγός του, αλλά και τα στελέχη που είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, αυτό που αξίζει να αναφερθεί, τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι ότι γίνονται πολλές συζητήσεις και είναι βέβαιο ότι θα δούμε πολλές εκπλήξεις στα ψηφοδέλτια. Όχι μόνο από νέα πρόσωπα που θα μπουν, όχι μόνο από πρόσωπα γνωστά που δεν θα είναι υποψήφια, αλλά οι εκπλήξεις θα έρθουν και από μετακινήσεις που θα γίνουν από τον ένα συνδυασμό στον άλλον!

Τα ερωτηματικά: Σε επίπεδο κομμάτων, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πως θα κινηθεί η Χρυσή Αυγή. Άλλωστε, έως τον Μάιο, πολλά θα έχουν μεσολαβήσει…

Ερωτηματικό αποτελούν και οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» οι οποίοι είναι μία υπολογίσιμη πολιτική δύναμή, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα μπορέσουν να φτιάξουν δικό τους συνδυασμό.

Εκλογικός νόμος: Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλα αυτά γράφονται, χωρίς κανείς μας να γνωρίζει με ποιο εκλογικό σύστημα, θα ανοίξουν οι κάλπες τον επόμενο Μάιο… Κάτι που σημαίνει ότι κάποια από τα παραπάνω δεδομένα, ίσως αλλάξουν, όταν ανακοινωθούν οι αλλαγές που σχεδιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών. Κάποιοι μπορεί να μη θέσουν καν υποψηφιότητα και κάποιοι άλλοι να εμφανιστούν από το πουθενά…

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Όλη η επικαιρότητα