Ηλεία

Δήμος Ζαχάρως: Απάντηση στο κύριο πρόεδρο Τ.Κ. Ν. Φιγαλείας

Ακούστε το άρθρο

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

στη χθεσινή ανακοίνωσή σας τα γράψατε όλα. Τα δύο χαλασμένα φρεάτια, την τρύπα στην άσφαλτο, την περίφραξη στην είσοδο του χωριού που συνεχίζει να είναι ετοιμόρροπη, τα καλώδια του ηλεκτροφωτισμού που είναι ακάλυπτα και επικίνδυνα, τα διαλυμένα τέρματα στο 5Χ5, τους δρόμους του  χωριού που είναι βομβαρδισμένοι από τις πολλές λακκούβες. Οι παρεμβάσεις στους αγροτικούς δρόμους της Ζούρτσας, επί μία εβδομάδα, με όλα τα μηχανήματα στη διάθεσή σας και με προσωπική σας επιστασία μπορεί να είναι σταγόνα στον ωκεανό αλλά δεν είχε ξαναγίνει στο παρελθόν και διευκόλυναν τους πολίτες.

Γνωρίζετε ότι μετά από 17 χρόνια ο Δήμος στο σύνολό του έχει πάρα πολλά προβλήματα. Σε όλα τα χωριά είναι πάρα πολλά τα σημάδια της εγκατάλειψης και τόσο η δημοτική αρχή,  όσο οι πρόεδροι αλλά και  οι δημότες θέλουν να αλλάξει το ταχύτερο η κατάσταση. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάτε ότι ο προϋπολογισμός του δήμου εγκρίθηκε στο τέλος του περασμένου τον Ιανουαρίου και η νέα σύμβαση για καύσιμα υπεγράφη μόλις πριν δέκα ημέρες ενώ παράλληλα η χώρα από το Μάρτιο ζει στο ρυθμό του κορωνοϊού που απασχολεί όλους μας.

Πέρα από αυτά,μέχρι χθες, επιλέξατε να στέλνετε έγγραφα για να δηλώνετε με ανταγωνιστικό τρόπο προς τη δημοτική αρχή το ενδιαφέρον σας για την κοινότητά σας και όχι με δημιουργική συνεργασία. Σας ενημερώνω λοιπόν ότι, αν είχατε επισκεφτεί το δήμαρχο, θα γνωρίζατε ότι:

  1. Στην Τ.Κ. Νέας Φιγαλείας έγινε ηλεκτροφωτισμός με σύγχρονες λάμπες LED από την είσοδο του χωριού έως την πλατεία και στην έξοδο προς τα Πετράλωνα.
  2. Στην είσοδο της Ν. Φιγαλείας έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση σε εργολάβο ο οποίος θα αναλάβει σύντομα την κατασκευή σύγχρονης Παιδικής Χαράς σύμφωνα με ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
  3. Στην πλατεία της Νέας Φιγαλείας είναι σε εξέλιξη διαδικασία σοβαρής ανάπλασης.
  4. Στην Τ.Κ. Νέας Φιγαλείας – Φασκομηλιά έχει εξασφαλιστεί η πίστωση και έχουν προχωρήσει οι  διαδικασίες για τη δημιουργία νέου  Παιδικού Σταθμού.
  5. Στο γήπεδο της Τ.Κ. Νέας Φιγαλείας ο δήμος ανταποκρίθηκε μέχρι σήμερα χορηγώντας λιπάσματακαι φυτοφάρμακα και γνωρίζετε ότι έχει προγραμματιστεί νέος ηλεκτροφωτισμός, ο οποίος σύντομα θα πραγματοποιηθεί.
  6. Στην Τ.Κ. Νέας Φιγαλείας τοποθετήθηκε επισκευασμένο πυροσβεστικό όχημα, το οποίο από το 2010 ήταν εκτός Ν. Φιγαλείας και γίνονται ενέργειες για τη χορήγηση άδειας χρήσης από οδηγό πιστοποιημένο για πυρόσβεση.
  7. Μετά από δημοπράτηση,έχει ήδη αναδειχτεί ανάδοχος εργολάβος για έργο ασφαλτοστρώσεων 3.000 μέτρων στη ΤΚ Νέας Φιγαλείας – Φασκομηλιά.
  8. Πριν λίγες ημέρες ψηφίστηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου έργο προς δημοπράτηση αγροτική οδοποιίας, φρεατίων και μεταλλικές σχάρες στην Ν. Φιγαλεία και την Φασκομηλιά.
  9. Τέλος, γνωρίζετε ότι μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου στο τέλος του Ιανουαρίου 2020,εγκρίθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα στο οποίο προβλέπεται επίσης η κατασκευή έργων στη ΤΚ Ν. Φιγαλείας.

Κύριε Πρόεδρε, για να έχετε την ενημέρωση που επιβάλλεται,απαιτείται συνεργασία με τη δημοτική αρχή. Οι πόρτες είναι ανοιχτές και εσείς ευπρόσδεκτος, όπως όλοι οι πρόεδροι, σε συνεργασία για οποιοδήποτε ζήτημα για το καλό της Τ.Κ. Ν. Φιγαλείας.

Γραφείο Τύπου Δήμου Ζαχάρως

Όλη η επικαιρότητα